«Κομοτηνη Δυνατα»: Τραγικη η κατασταση με τα αδεσποτα ζωα στο Δημο Κομοτηνης

Αποτυχία τέταρτη της διοίκησης Γκαράνη

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θίγει η παράταξη «Κομοτηνή Δυνατά», συνεχίζοντας να καταγράφει αυτά που σύμφωνα με την ίδια αποτελούν τις αποτυχίες της παρούσας δημοτικής αρχής.

Μάλιστα επί του θέματος, χαρακτηρίζει ως αποκλειστικά υπεύθυνη τη δημοτική αρχή, τονίζοντας πως «ο κ. Γκαράνης απέτυχε να δείξει σεβασμό όχι μόνο στους δημότες αλλά κυρίως στα ίδια τα ζώα». Ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου» για να εξηγήσει πως «η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες δράσεις».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κομοτηνής Δυνατά»:

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Γκαράνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στο Δήμο μας.

Η διαχείριση  των αδέσποτων είναι  ένα από τα σοβαρότερα  ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καίριο θέμα της  καθημερινότητας  και  πλέον πεδίο έκφρασης ακραίων αντιδράσεων καθώς  η  Δημοτική Αρχή Γκαράνη απέτυχε πλήρως στην επίλυση του ζητήματος, και είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για αυτό.

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες δράσεις. Απαιτεί πολιτική βούληση, στρατηγική, συνοχή και σύνθεση, ορατό και ρεαλιστικό στόχο από όλους, όσους θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον η συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού των ζώων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως των ίδιων των ζώων.

Αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν και να αυξήσουν τις δομές φιλοξενίας και να εντατικοποιήσουν τα προγράμματα υιοθεσίας, αντί να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις, όπως υπόσχονταν στην αρχή της θητείας τους, ο κ. Γκαράνης και οι συνεργάτες του αδιαφόρησαν πλήρως και εμφανώς άφησαν ζώα και ανθρώπους στην τύχη τους. Και μαζί και την κατάσταση στην πόλη και τα χωριά.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τον δήμαρχο να επαίρεται για τα ποσά που δαπανώνται στον Δήμο Κομοτηνής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων – που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! – ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει του γειτονικούς δήμους για το χάλι που επικρατεί μέσα στην πόλη μας, ενώ δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για κοινές δράσεις και συνεργασίες, ούτε καν για να θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του κυνοκομείου, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου. 

Πόσο δύσκολο είναι να έχει ο Δήμος Κομοτηνής ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαχείρισης και διαβίωσης των αδέσποτων ζώων;

Υπάρχει πιο ξεκάθαρη παραδοχή αποτυχίας από το γεγονός ότι ο κ. Γκαράνης ξοδεύει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο Δήμο  και ταυτόχρονα έχει τα χειρότερα αποτελέσματα από κάθε άλλο Δήμο;

Ο κ. Γκαράνης απέτυχε να δείξει σεβασμό όχι μόνο στους δημότες αλλά κυρίως στα ίδια τα ζώα που ταλαιπωρούνται χωρίς φροντίδα και προστασία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.