Κομοτηνη Δυνατα: Αποτυχια δευτερη του κ. Γκαρανη η εγκαταλειψη

«Η έλλειψη αισθητικής, η αδιαφορία και η μιζέρια επικρατούν παντού» σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη

Η εγκατάλειψη είναι η δεύτερη αποτυχία του κ. Γιάννη Γκαράνη, σύμφωνα με τη σειρά ανακοινώσεων κριτικής προς το πρόσωπο του Δημάρχου που συντάσσει η «Κομοτηνή Δυνατά». Στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη κάνει λόγο για αποτυχία του δημάρχου και για «έλλειψη αισθητικής, αδιαφορία και μιζέρια που επικρατούν παντού».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κομοτηνής Δυνατά»:

«Η εικόνα που αντικρίζουμε όλοι καθημερινά στην Κομοτηνή και τα χωριά μας είναι η απόλυτη εγκατάλειψη. Στα σχολεία, στους δρόμους, στα πάρκα, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες, στα δημοτικά κτίρια.

Ο κ. Γκαράνης δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να κάνει την καθημερινότητα μας καλύτερη. Η έλλειψη αισθητικής, η αδιαφορία και η μιζέρια επικρατούν παντού.

  • Ακίνητα που ρημάζουν και καταστρέφονται εξαιτίας της αδιαφορίας του κ. Γκαράνη. Δημοτικές εγκαταστάσεις που μένουν αναξιοποίητες και στο έλεος της φθοράς. H κατάσταση στις σχολικές υποδομές παραμένει τραγική, και σύμφωνα με αρμοδίους είναι στην χειρότερη κατάσταση στην ΑΜΘ. Οι κατασκηνώσεις παραμένουν κλειστές, το κολυμβητήριο καταρρέει. Η ακίνητη περιουσία του Δήμου ρημάζει!
  • Γειτονιές ολόκληρες που μοιάζουν  με τριτοκοσμικά τοπία. Σκοτάδι, αδέσποτα, ελάχιστες παιδικές χαρές, ανύπαρκτοι κοινόχρηστοι χώροι, κακή οδοποιία. Στη γειτονιά του κολυμβητηρίου, το Καρυδόρεμα χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος. Στη Φιλιππουπόλεως και στη Λαβυρίνθου ακόμη δεν υπάρχει δίκτυο λυμάτων, δεν υπάρχει ούτε μία παιδική χαρά. Η περιοχή του ΚΤΕΛ και η Λ. Ηρώων ερήμωσαν λόγω της καταστροφικής απόφασης να χαρακτηριστούν ως οικιστικές ζώνες. Στο Σταθμό και τη Ρέμβη, σκοτάδι και παρατημένα πάρκα. Σε όλες τις γειτονιές εγκατάλειψη.
  • Κοινόχρηστοι χώροι σε απελπιστική κατάσταση, απεριποίητοι, χωρίς πράσινο, χωρίς λουλούδια, χωρίς ήπιες παρεμβάσεις, σε πολλές περιπτώσεις και επικίνδυνοι για τους δημότες. Έλλειψη αισθητικής παντού. Μία επίσκεψη στη κεντρική πλατεία, στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, στο παρκάκι της Περιφέρειας, στις παιδικές χαρές αρκεί για το μέγεθος της εγκατάλειψης.
  • Σκουπίδια παντού. Η Κομοτηνή έχει γίνει μία βρώμικη πόλη, με κάδους στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο να ξεχειλίζουν και τους δημότες να διαμαρτύρονται. Στους οικισμούς τα πράγματα είναι χειρότερα.
  • Οικισμοί σε εγκατάλειψη. Προβλήματα φωτισμού και καθαριότητας, κοινόχρηστοι χώροι παρατημένοι, ανύπαρκτες παιδικές χαρές, κλειστά γήπεδα, λακκούβες, δημοτικά κτήρια που ρημάζουν. Η αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα της διοίκησης Γκαράνη «υποβιβάζουν» την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα χωριά.  

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την εγκατάλειψη; Ο κ. Γκαράνης απέτυχε στην σημαντικότερη δουλειά που του ανέθεσε ο λαός της Κομοτηνής. Απέτυχε να φροντίσει τον τόπο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.