Καταφυγιο αδεσποτων στην περιοχη του Καλαμοκαστρου σχεδιαζει ο Δημος Κομοτηνης

Ως εναλλακτική για τη φιλοξενία τους μιας και έχει «παγώσει» στην άρνηση της ΕΤΑΔ η επέκταση του Κυνοκομείου

Στη δημιουργία καταφυγίου στην περιοχή του Καλαμόκαστρου, στο χώρο παλιάς κτηνοτροφικής μονάδας, προχωρά με ιδίους πόρους ο Δήμος Κομοτηνής, με στόχο την αποσυμφόρηση του Κυνοκομείου Κομοτηνής, η επέκταση του οποίου προσκρούει στην αδιαλλαξία της ΕΤΑΔ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, πρόκειται για καταφύγιο, δηλαδή χώρο φιλοξενίας χωρίς τις ιατρικές και άλλες εγκαταστάσεις που έχει ένα πλήρες κυνοκομείο.

Στόχος της δημιουργίας του είναι να μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτό, σε ασφαλείς συνθήκες αδέσποτα που τώρα φυλάσσονται ή μπορεί να χρειάζονται φύλαξη στο μέλλον, βοηθώντας και στην αποσυμφόρηση του Κυνοκομείου.

Στόχος του Δήμου Κομοτηνής είναι να προχωρήσει στην επέκταση του Κυνοκομείου, η οποία έχει σχεδιαστεί και έχει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, όμως η προσπάθεια έχει κολλήσει γιατί μέρος της έκτασης κατέχεται από την ΕΤΑΔ, η οποία παρά τις οχλήσεις του Δήμου δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα στην παραχώρησή της.

Αποτέλεσμα είναι η επέκταση του κυνοκομείου, που περιλαμβάνει και ενίσχυση των υποδομών του ιατρείου, να έχει παγώσει, για αυτό και ο Δήμος προχωρά σε αυτή τη λύση μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.