Η «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.» και ο Δημος Κομοτηνης, επισφραγισαν τη συνεργασια τους με την υπογραφη νεας Προγραμματικης Συμβασης

Στην καταγραφή της δημοτικής ακίνητης περιουσίας θα συμβάλει ο αναπτυξιακός οργανισμός

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.», υιοθετώντας τους καταστατικούς του σκοπούς για συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ,  έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υλοποίηση των αναπτυξιακών τους στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος της «Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.» Αθανάσιος Λάπατας, προχώρησαν στην υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Παροχή Διοικητικής Υποστήριξης για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δ. Κομοτηνής».

Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της Προγραμματικής Σύμβασης και της συνεργασίας, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.», συμβάλει στην καταγραφή της δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή, διευκολύνοντας το Δ. Κομοτηνής για τη μελλοντική διερεύνηση μεθόδων αξιοποίησής της.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα ακολουθηθούν, θα συμβάλουν στη διασφάλιση των εμπράγματων δικαιωμάτων του Δήμου επί της ακίνητης περιουσίας του, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου βέλτιστης αξιοποίησής της για το μέλλον.

Η διαχείριση και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, όχι μόνο συνεπάγεται άμεσο οικονομικό όφελος για το Δήμο, αλλά εμπεριέχει και άλλες διαστάσεις, συνδεδεμένες με την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών, αλλά και την προώθηση πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, επιστημονικών, ψυχαγωγικών και άλλων στόχων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση εξυπηρετούν το δημοτικό συμφέρον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προάγοντας ταυτόχρονα την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. Αθανάσιος Λάπατας, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: «Η ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Κομοτηνής είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να αποτελέσει επιπρόσθετη πηγή εισοδήματος, ως μέσο για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του Δήμου και την υλοποίηση της δράσης του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Κάθε συνεργασία που ανανεώνεται, είναι για εμάς μία παρακαταθήκη που αποδεικνύει τον επαγγελματισμό μας και αποτελεί σημείο αναφοράς για νέες συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.