Γιαννης  Λεβεντης: «Δεν απουσιαζει το οραμα και η στρατηγικη απο την δημοτικη αρχη, αλλα τα χρηματα και η διεκδικηση»

Ένα ακόμα βήμα διεκδίκησης της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών θεωρεί την εκλογή του στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κομοτηνής

Ως ένα ακόμα βήμα αλλά και εργαλείο διεκδικήσεων θα αποτελέσει για τον Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κομοτηνής, κ.Γιάννη Λεβέντη, η εκλογή του στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως προέκυψε από την τελευταία πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ο κ.Λεβέντης θα βρίσκεται ανάμεσα στους εκπροσώπους του Δήμου Κομοτηνής στο «κορυφαίο» όργανο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, γεγονός που όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» «θα βοηθήσει στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων των λαϊκών συμφερόντων και νοικοκυριών».

Αποτέλεσμα της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης των τελευταίων χρόνων η εκλογή του στην ΠΕΔ

Για τον ίδιο η συνέπεια λόγων και πράξεων ως «μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» εντός του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής αντανακλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, για να εξηγήσει πως η Λαϊκή Συσπείρωση ανοίγει την αντιπαράθεση τόσο απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική που αυτή ασκεί, όσο και απέναντι στην πολιτική της δημοτικής αρχής και των λοιπών παρατάξεων που στηρίζουν τις αποφάσεις της, είτε υπερψηφίζοντάς τες είτε επιλέγοντας τον δρόμο της αποχής.

Άλλωστε κατά τον ίδιο η εποχή αλλά και η περιοχή υπολείπεται διεκδίκησης, που ωστόσο αποτελεί την μοναδική λύση απέναντι σε βασικά για την καθημερινότητα του πολίτη ζητήματα, ακόμα και αυτονόητων πραγμάτων όπως η «επιστροφή» των φόρων στους πολίτες.

«Αυτό που θέσαμε ως βασικό σύνθημα προεκλογικά και εξακολουθούμε να το τονίζουμε είναι ότι θα είμαστε μια μαχητική αντιπολίτευση, θα αποτελέσουμε τα “αυτιά” και τα “μάτια” των λαϊκών στρωμάτων τα οποία και στηρίζουμε εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου» ανέφερε δίνοντας το παράδειγμα της παρέμβασης της παράταξης στην ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κομοτηνής για το 2024.

Την ώρα που η ακρίβεια αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών και σύμφωνα με έρευνα της ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν πως το εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλον τον μήνα, ζητώντας μειώσεις στο ΦΠΑ ως την προσφιλέστερη λύση, η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής έφερε προς ψήφιση έναν αντιλαϊκό όπως τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό, σε σχέση με τα συμφέροντα των λαϊκών  νοικοκυριών.

Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, γιατί αυτός αποτυπώνει τη μεγάλη κρατική υποχρηματοδότηση, η οποία πληρώνεται επίσης από φόρους που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και η οποία καλύπτεται με τοπική φορολόγηση. «Αυτή είναι η κατεύθυνση κεντρικής πολιτικής, στην οποία συμφωνεί όχι μόνο η δημοτική αρχή που έφερε τον  προϋπολογισμό, αλλά και όλες οι υπόλοιπες  παρατάξεις, που είτε με την αποχή τους στον προϋπολογισμό, είτε με τη  συναίνεσή τους, τον ενέκριναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικεντρώνοντας στα του Δήμου ο κ.Λεβέντης έσπευσε να υπογραμμίσει πως κατά την άποψή του, δεν απουσιάζει το όραμα και η στρατηγική αλλά τα χρήματα, που απουσία διεκδίκησης από πλευράς της διοίκησης ο Δήμος χάνει, ενώ  θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών. «Εμείς λέμε ότι οι ανάγκες των δημοτών μπορούν να  καλυφθούν μόνο με την απαραίτητη κρατική  χρηματοδότηση  την  οποία  ο δήμος,  η δημοτική  αρχή,  η οποιαδήποτε δημοτική  αρχή,  οφείλει να  τη  διεκδικήσει, γιατί μόνο  έτσι θα είναι σύγχρονος και  βιώσιμος  ένας δήμος, ως προς τους πολίτες του πάντα».

Άλλωστε όπως εξήγησε από τον προϋπολογισμό «απουσίαζαν» περί των 20 εκατ. σε έργα που αφορούν κυρίως μείζονες λαϊκές ανάγκες, όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση κ.α. δίνοντας μάλιστα και το παράδειγμα της Θεσσαλίας που παρά τον χαρακτηρισμό πόλεών της ως πρότυπα έξυπνων πόλεων, στην πρώτη έντονη νεροποντή βούλιαξαν. «Οι  έξυπνες πόλεις βούλιαξαν  γιατί απουσιάζει η κρατική χρηματοδότηση, την οποία οι δήμοι δεν διεκδικούν  από το κράτος, γιατί συμφωνούν ότι αυτή  θα πρέπει να είναι η πολιτική, αντί να διεκδικούν την κρατική χρηματοδότηση, που διασφαλίζει όμως τους πολίτες στους δημότες και από τέτοιου είδους  φαινόμενα» πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας πως η διαφωνία με την υφιστάμενη διοίκηση έγκειται στην προτεραιοποίηση έργων και πράξεων.

«Συνεπώς εμείς λέμε ότι και σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να  διεκδικούμε τη χρηματοδότηση για λογαριασμό των δημοτών, γιατί οι  ίδιοι οι δημότες πληρώνουνε τους φόρους  από τους οποίους προέρχεται αυτή η χρηματοδότηση, όπως και να διεκδικούμε πλήρη στελέχωση του δήμου, με μόνιμο προσωπικό, με σταθερά όλα τα εργασιακά δικαιώματα που να καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών, τη μείωση της φορολόγησής τους, είτε αφορά τα δημοτικά τέλη είτε ο,τιδήποτε άλλο και φυσικά να διεκδικούμε ο,τιδήποτε αφορά στην κοινωνική πολιτική» πρόσθεσε.

Επιτακτικές οι προσλήψεις προσωπικού διότι η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επερώτηση που κατέθεσε επίσης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις μετακινήσεις διευθυντών υπηρεσιών του δήμου σε άλλες υπηρεσίες, εξηγώντας πως αυτή εντασσόταν στο αντίστοιχο πλαίσιο διεκδίκησης της στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κομοτηνής έσπευσε να υπενθυμίσει παρελθούσα παρέμβασή του για τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων στον Δήμο Κομοτηνής, και την «ανακύκλωση» ανθρώπων, διότι, όπως εξήγησε, «η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί».

«Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις από ειδικότητες γιατί η δημοτική αρχή δεν τις ζήτησε καθόλου, θεωρώντας ότι καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό ή από προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της υπηρεσίας καθαριότητας, οι υπάλληλοι της οποίας όχι απλά δεν επαρκούν, αλλά αντιστοιχεί ένας υπάλληλος σε κάθε οικισμό. Την ώρα που αυτοί οι υπάλληλοι καλούνται να έχουν  τις  άδειες,  δουλεύουνε πενθήμερο, και αυτό αποτυπώνεται στην  καθημερινότητα όλων, καθώς δεν επαρκούν ώστε να είναι καθαρή η πόλη» τόνισε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «είναι απαίτηση και ερώτημα επιτακτικό να διεκδικηθούν προσλήψεις προσωπικού στον δήμο, διότι η  κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.