Εξηγησεις για την πορεια της ΔΙΑΑΜΑΘ ζητα το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Όσο αφορά την τιμολόγηση αλλά και τον τρόπο που προχωρούν τα έργα της

Ερωτηματικά για εκκρεμή θέματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, τέθηκαν από όλες τις πλευρές στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 29 Μαρτίου, με αφορμή την εισαγωγή προς συζήτηση των στοιχείων του απολογισμού 2023 και του Προγραμματισμού για το 2024 της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕΕ.

Η έκθεση της ΔΑΑΜΑΘ ήταν απλά προς ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, όμως αποτέλεσε τη βάση για να εκφραστούν αρκετά παράπονα από Συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Την αρχή έκανε ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου που σημείωσε πως πολλές φορές στο παρελθόν είχαν ζητήσει να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στελέχη της ΔΙΑΑΜΑΘ, για να εξηγήσουν πώς βγαίνουν οι χρεώσεις και πώς προϋπολογίζονται τα ανταποδοτικά, αλλά μάταια.

Θύμισε δε πως σε κάποια στιγμή είχαν προϋπολογίσει επενδύσεις που θα χρηματοδοτούνταν από τα τέλη αλλά θα είχαν επιστροφή στους Δήμους, που όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ εκπτώσεις, με την κατεύθυνση των πόρων να παραμένει ερωτηματικό. «Πρέπει να μάθουμε τι έγιναν αυτές οι εκπτώσεις, και μια αναλυτική παρουσίαση» σημείωσε, θεωρώντας πως καλούνται να «ξεπλύνουν» τη λειτουργία και τη διαχείριση της ΔΙΑΑΜΑΘ, ζητώντας στοιχεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης, που θύμισε πως είχαν επανειλημμένα ζητήσει σαν παράταξη και στην προηγούμενη θητεία να γίνει απολογισμός, ιδιαίτερα όταν είχαν αυξηθεί οι εισφορές στην ΔΙΑΑΜΑΘ.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Πολιτειάδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έρχονται χρησιμοποιώντας παλιά στοιχεία οι τιμολογήσεις, που τους δεσμεύουν.

Τέλος ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως το πρόγραμμα ακολουθεί κάποιες εθνικές κατευθύνσεις, που εφαρμόζει η ΔΙΑΑΜΑΘ, και ως μέλος της προηγούμενης διοίκησης, σημείωσε πως μέχρι τώρα είχε γίνει σημαντική προσπάθεια ώστε να συγκρατηθεί το κόστος, και σημείωσε πως από εδώ και πέρα, με την αλλαγή της διοίκησης, θα δουν πώς θα κινηθούν τα πράγματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.