Εργασιες αποκαταστασης του δρομου προς τον οικισμο Κερασιας εκτελει η Π.Ε. Ροδοπης

Επιτόπια επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Εμμανουήλ Ταπατζά

Τον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Κερασιάς του Δήμου Ιάσμου, όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης από την Π.Ε. Ροδόπης με προσωπικό και μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς. Πρόκειται για τον χωματόδρομο των 6 χλμ από το σημείο μετά την ασφαλτόστρωση, ο οποίος υπέστη σοβαρές φθορές τα τελευταία χρόνια από τις βροχοπτώσεις και τα φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση.

Η βελτίωση της βατότητας του δρόμου κρίθηκε απαραίτητη, τόσο για την πρόσβαση στον οικισμό της Κερασιάς, όσο και για την ευκολότερη κίνηση οχημάτων στην ευρύτερη δασική περιοχή για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, όπως μία δασική πυρκαγιά. Επιπλέον το έργο δίνει την δυνατότητα ανάδειξης του οικισμού που ανήκει στην περιοχή της Μοναστικής Πολιτείας του Παπικίου Όρους και μπορεί πλέον να είναι επισκέψιμος με ασφάλεια.

«Με καίριες παρεμβάσεις στον ορεινό όγκο και όπου διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανάγκη, βελτιώνουμε την πρόσβαση προς κάθε οικισμό, αναδεικνύουμε τις ομορφιές και δημιουργούμε συνθήκες ασφαλής μετακίνησης για όλους τους πολίτες της Ροδόπης και τους επισκέπτες», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.