Εργα 15 εκ. ευρω «παραδιδει» στην επομενη δημοτικη αρχη ο Ντινος Χαριτοπουλος

Μια δυναμική πνοή για την ανάπτυξη, όσο η νέα δημοτική αρχή βρίσκει τα πατήματά της θεωρεί τα έργα ο απερχόμενος Δήμαρχος

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών στο τέλος της θητείας του, και που θα αποτελέσουν την βάση επάνω στην οποία θα μπορέσει να «χτίσει» η νέα Δημοτική Αρχή, παρουσίασε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισε, τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλλαν μια σημαντική προσπάθεια, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις δυνατότητες που είχε ο Δήμος, αλλά με τη συλλογικότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, πιστεύει πως πέτυχαν πολλά.

«Ο στόχος για επανεκκίνηση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών πέτυχε σε μεγάλο βαθμό», τόνισε, υποστηρίζοντας πως έχουν δυνατότητα να λένε πως έκαναν πολλά για το Δήμο.

«Τον απολογισμό του έργου της απερχόμενης Δημοτικής αρχής θα τον κρίνει η ιστορία», σημείωσε κάνοντας λόγο για μια δύσκολη θητεία, όπου αντιμετώπισαν με επιτυχία την υγειονομική κρίση, και πολλές αντιξοότητες που προήλθαν από τις πυρκαγιές τις πλημμύρες και τα άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Δείξαμε ότι μπορούμε, θέλουμε και έχουμε τη δυνατότητα» σημείωσε, όμως οι πολίτες, που έχουν τον κύριο λόγο, αποφάσισαν διαφορετικά, και κλείνοντας την θητεία αφήνουν μια σπουδαία παρακαταθήκη έργων, ύψους περίπου 15 εκ. ευρώ, άλλα σε εξέλιξη, άλλα σε συμβασιοποίηση και άλλα σε δημοπράτηση, τα οποία θεωρεί σημαντικό να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν.

«Θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τον τόπο, μια πνοή για την ανάπτυξη, και μια κληρονομιά που θα μετακυλήσει στους Δημότες και θα είναι σημαντική για την καθημερινότητα και τη ζωή τους» πρόσθεσε για να τονίσει πως «κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε το μέλλον, μας ενδιαφέρει ο δήμος, οι συνδημότες μας, το καλό του τόπου, η ανάπτυξή του, για αυτό και αφήνουμε όλα αυτά και δουλέψαμε και θα δουλέψουμε από την αντιπολίτευση, γιατί θέλουμε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών να πάει μπροστά και οι δημότες του να ευημερούν».

Συνολικά 20 έργα σε εξέλιξη

Ο κ. Χαριτόπουλος παρουσίασε συνολικά 20 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο, προϋπολογισμού περίπου 15 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε φάση κατασκευής ή συμβασιοποίησης, ενώ δύο έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση και περιμένουν έγκριση για να προχωρήσουν.

Ανάμεσα στα έργα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση- αυτοματοποίηση δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, αξίας 1,6 εκ. ευρώ, το οποίο έχει 10ετή σύμβαση, η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Σαπών, προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ, ο εξωραϊσμός του χώρου αναψυχής στην θέση Δενδράκι στις Σάπες, προϋπολογισμού 136 χιλιάδων ευρώ, η Β φάση του βιολογικού Σαπών, προϋπολογισμού 2,22 εκ ευρώ, η προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 119 χιλιάδων ευρώ, η επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων Δήμου Μαρωνείας Σαπών ΔΕ Μαρωνείας, προϋπολογισμού 146 χιλιάδων ευρώ, και η αντίστοιχη της ΔΕ Σαπών, προϋπολογισμού 146 χιλιάδων ευρώ, η κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων Βιολογικού Καθαρισμού Σαπών προϋπολογισμού 580 χιλιάδων ευρώ, η ενεργειακή αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού αντλιοστασίων ύδρευσης Δήμου Μαρωνείας Σαπών, προϋπολογισμού 4,33 εκ. ευρώ, η προσαρμογή των Παιδικών σταθμών του Δήμου στις διατάξεις του ΠΔ 99/2017, προϋπολογισμού 147 χιλιάδων ευρώ, η λειτουργική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των γηπέδων σε Σάπες και Ξυλαγανή, προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ, η συντήρηση και αποκατάσταση της αντπλημμυρικής θωράκισης περιοχών του Δήμου, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, η επισκευή και συντήρηση του Συνεδριακού Κέντρου Σαπών, προϋπολογισμού 190 χιλιάδων ευρώ, η προμήθεθα και τοποθέτηση οργάνων για την αναβάθμιση κοινόχρηστών χώρων, προϋπολογισμού204 χιλιάδων ευρώ, ο βιολογικός Αρσακείου, προϋπολογισμού 951 χιλιάδες ευρώ, η κατασκευή κυνοκομείου προϋπολογισμού372 χιλιάδων ευρώ, ενώ το τελευταίο έργο που δημοπρατήθηκε είναι αυτό για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Παράλληλα συνεχίζει να «τρέχει» η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης του Δήμου με την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο Πολιτισμού για το Σπήλαιο της Μαρώνειας, ενώ έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση η Δημιουργία και αναβάθμιση παιδικών χαρών σε επιπλέον οικισμούς του Δήμου, προϋπολογισμού 291 χιλιάδων ευρώ και οι Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου ύψους 374 χιλιάδων ευρώ.

Τα έργα αυτά όπως εξήγησε ο ίδιος θα δώσουν χρόνο στην επερχόμενη διοίκηση να κάνει το δικό της σχεδιασμό, και δύο χρόνια μετά, όταν αρχίζουν να ολοκληρώνονται, θα μπορεί να προχωρήσει τα έργα που θα έχει ωριμάσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.