Επιτροπη Αγροτικης Οικονομιας Περιβαλλοντος και Αναπτυξης απεκτησε το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αργύρης Πατακάκης

Στη σύσταση Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον τίτλο «Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης» με αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, στην οποία θα μεταβιβάσει μια σειρά από αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και τις εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πρόεδρος της επιτροπής, η οποία έχει 13 μέλη, θα είναι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αργύρης Πατακάκης.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ορίστηκαν από την συμπολίτευση 7 τακτικοί σύμβουλοι, οι Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Μολλά Ισα Ριτβάν, Γιουρούκ Σαλή, Χατζημεμετ Ριτβαν, Κατσογριδάκης Στυλιανός, Δαλκίτζης Χαράλαμπος και Μπαχαρίδου Φωτεινή, με 7 αναπληρωματικούς, τους Δαλακούρα Γεώργιο, Πεχλιβάν Οσμάν Αμούτσκα Ιμπραχήμ Ευκαρπίδη Νίκο, Βενετίδη Κωνσταντίνο, Κόντο Κωνσταντίνο και Μεντίζη Χριστόδουλο.

Από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση ορίστηκαν τρεις τακτικοί Σύμβουλοι, οι Δελησταμάτης Βασίλειος, Πολίτης Αλέξιος και ο Κασάπ Αχμέτ, με αναπληρωματικούς τους Μποδούρογλου Κατερίνα, Αντωνιάδη Κώστα, και Μουμίν Καάν.

Η παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή» όρισε τακτικό μέλος τον κ. Σεϊτανίδη Χαρίλαο και αναπληρωματικό τον κ. Καγκελίδη Δαμιανό, και η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» τακτικό τον κ. Ηλιόπουλο Στέργιο με αναπληρωματικό τον κ. Λυμπεράκη Δημήτρη.

Το συμβούλιο αποφάσισε να μεταβιβάσει στην επιτροπή τα  αντικείμενα ολόκληρου του τομέα Β του άρθρου 186 του ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που αφορά αρμοδιότητες για σχεδιασμό και έλεγχο στους τομείς του πρωτογενή τομέα, (Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία), θέματα περιβάλλοντος, όλα τα θέματα που αφορούν στα ύδατα ως φυσικό πόρο (διαχείριση, ποιοτικούς ελέγχους, γεωθερμία), τους ορυκτούς πόρους, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών θεμάτων, από όπου συνεπάγεται η αξιοποίησή τους, την γνωμοδότηση ή και έγκριση επί πάσης φύσεως μελετών ή προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και ζητήματα προγραμματισμού – ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.