Επισκεψη του Δημαρχου Μαρωνειας-Σαπων κ. Ντινου Χαριτοπουλου στον Οικουμενικο Πατριαρχη

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Nτίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως ανταπόδοση της επίσημης και υψηλού συμβολισμού επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών τον Σεπτέμβριο του 2022. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την περιοχή.  Σημειώνεται ότι το 2001 ο Δήμος τον είχε ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Χαριτόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιγραμματέα της  Αγίας και Ιεράς Συνόδου  του Οικουμενικού Πατριαρχείου  π. Γρηγόριο Φραγκάκη ο οποίος έλκει την καταγωγή από τις Σάπες.

Τέλος, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επισκέψεις στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Δημήτρη Ζώτο καθώς και στο Ζωγράφειο Λύκειο όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διευθυντές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να ενημερωθεί για τις ανάγκες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.