Επελεξαν συνεχεια οι πολιτες του Δημου Κομοτηνης

Δεύτερη θητεία για τον Γιάννη Γκαράνη, και τέταρτη για την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» με ποσοστό 53,87%

Γιάννης Γκαράνης: «Συνεχίζουμε τα επόμενα πέντε χρόνια, για να φτιάξουμε την Κομοτηνή που μας αξίζει»

Αντώνης Γραβάνης: «Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους Δημότες και να ασκούμε τα καθήκοντά μας από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης»

Στον δημαρχιακό θώκο επέστρεψαν τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη για ακόμα μια θητεία οι πολίτες του Δήμου Κομοτηνής, εκλέγοντάς την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53,87%.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία για τον κ. Γκαράνη στο αξίωμα του δημάρχου, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται από την πρώτη εκλογή του, και η τέταρτη εκλογική επιτυχία για την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών», μετά τις δύο πρώτες θητείες του κ. Γιώργου Πετρίδη.

Κανείς δεν περισσεύει για την Γιάννη Γκαράνη

Σε δηλώσεις του μετά την επικράτηση του συνδυασμού του, ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του όλους τους συμπολίτες του για το μεγάλο ποσοστό που έδωσαν στην Κοινωνία Πολιτών. «Κάναμε ένα εκλογικό αγώνα ήπιων τόνων, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το έργο μας, και να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια, για να φτιάξουμε την Κομοτηνή που μας αξίζει» τόνισε.

Σε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε, όλοι είναι σημαντικοί και κανείς δεν περισσεύει, επαναλαμβάνοντας την προεκλογική θέση του συνδυασμού του. Το ποσοστό με το οποίο εκλέχτηκε ξανά είναι σημαντικό τόνισε, και έχουν στον σχεδιασμό τους προγραμματίσει έργα για το Ιστορικό κέντρο και το παραθαλάσσιο μέτωπο, έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τόσο την αγορά και τον τουρισμό, αλλά και την προσβασιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Επιπλέον θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν με την μεγαλύτερη δυνατή ομοθυμία και συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις στην επόμενη θητεία, όπως έκαναν και στο Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώνει τον κύκλο του, συνεχίζοντας την προσπάθεια να έχουν συναίνεση και ομόφωνες αποφάσεις, παρότι πλέον έχουν την ευρεία πλειοψηφία.

«Είμαστε μια ανοιχτή παράταξη, που συζητάμε τα πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για όλα τα προβλήματα όσο μπορούμε, με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της παράταξης Κομοτηνή Δυνατά, επικοινώνησε το βράδυ της Κυριακής με τον κ. Γκαράνη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του.

«Οι δημότες της Κομοτηνής αποφάσισαν, μας όρισαν στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους Δημότες και να ασκούμε τα καθήκοντά μας από αυτή τη θέση» ανέφερε. Συνεχάρη δε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιοι, μιας και είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι Δημότες της Κομοτηνής στα κοινά, ενώ ευχαρίστησε και όσους τον τίμησαν με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, αλλά και όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από την θέση που οι δημότες αποφάσισαν» κατέληξε.

Πώς ψήφισαν στο Δήμο Κομοτηνής

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν 28.074 δημότες, ποσοστό 50,91% επί των εγγεγραμμένων, συμμετοχή ελαφρώς  χαμηλότερη από το 2019, όταν στο πρώτο γύρο είχε ψηφίσει το 53,84% των εγγεγραμμένων.

Από τα 28.074 ψηφοδέλτια, τα 26.925 ήταν Έγκυρα, 832 Άκυρα και 317 Λευκά.

Η Κοινωνία Πολιτών έλαβε 14.504 ψήφους, ποσοστό 53,87%, η Κομοτηνή Δυνατά έλαβε 10.247 ψήφους, ποσοστό 38,06%, ο Σπάρτακος 1.301 ψήφους, ποσοστό 4,83%, και η Λαϊκή Συσπείρωση 873 ψήφους, ποσοστό 3,24%.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο πρώτες παρατάξεις, που είχαν τους ίδιους επικεφαλής το 2019, αύξησαν τόσο τις ψήφους τους όσο και τα ποσοστά τους, με την Κοινωνία Πολιτών να λαμβάνει 2.206 ψήφους παραπάνω, ενώ η Κομοτηνή Δυνατά έλαβε 1.370 ψήφους παραπάνω.

Μείωση όμως είδε στις ψήφους του ο Σπάρτακος, κατά 698 ψήφους, κάτι που έφερε και μείωση των ποσοστών του, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση πρακτικά έλαβε τις ίδιες ψήφους, με μόλις 13 ψήφους λιγότερους.

Με την τελική κατανομή στο 35μελές πλέον Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, η Κοινωνία Πολιτών λαμβάνει 21 έδρες, η Κομοτηνή Δυνατά 12 έδρες, ο Σπάρτακος 1 έδρα και η Λαϊκή Συσπείρωση 1 έδρα.

Τα ονόματα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με την μείωση των εδρών, έχουμε 2 έδρες στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρου, μία έδρα στην Δημοτική Ενότητα Νέου Σιδηροχωρίου, και οι υπόλοιπες 32 στην Δημοτική Ενότητα Κομοτηνής.

Στην Αίγειρο λαμβάνουν από μία έδρα η Κοινωνία Πολιτών και η Κομοτηνή Δυνατά, ενώ την έδρα του Νέου Σιδηροχωρίου λαμβάνει η Κοινωνία Πολιτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα πρέπει να περιμένουν την επιβεβαίωση από το Πρωτοδικείο που έχει και τον τελικό λόγο στην καταμέτρηση, στην Αίγειρο εκλέγονται ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου από την Κοινωνία Πολιτών και ο κ. Γιώργος Θεοχαρίδης από την Κομοτηνή Δυνατά, ενώ στο Νέο Σιδηροχώρι εκλέγεται ο κ. Γιάννης Κυριαζής.

Στην Δημοτική Ενότητα Κομοτηνής εκλέγονται 19 Δημοτικοί σύμβουλοι με την Κοινωνία Πολιτών, οι οποίοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου, που δεν έχουν ενσωματώσει όλα τα τμήματα, είναι οι εξής (με σειρά ψήφων)

  1. Ισμαήλ Λεβέντ του Γιουσούφ 1.492 ψήφοι
  2. Τσακιρίδης Ευστράτιος (Στράτος) του Θεοδοσίου 1.409 ψήφοι
  3. Μεχμέτ Μεσούτ του Μεχμέτ 1.374 ψήφοι
  4. Τζενετίδης Παρθένιος (Θέμης) του Νικολάου 1.308 ψήφοι
  5. Λεχούδης Κίμων του Νεοκλή 1.276 ψήφοι
  6. Λιβεριάδου Αναστασία (Νατάσα) του Λέανδρου 1.039 ψήφοι
  7. Στογιαννίδου Κλεοπάτρα του Θεοδώρου 1.022 ψήφοι
  8. Κασικτσή Χασάν Αρήφ του Μεμέτ 982 ψήφοι
  9. Μαγιόπουλος Πέτρος του Νικολάου 946 ψήφοι
  10. Μολλά Χουσεΐν Αμέτ Ριτβάν του Ραήφ 942 ψήφοι
  11. Λάπατας Αθανάσιος (Σάκης) του Ιωάννη 866 ψήφοι
  12. Μολλά Μεμέτ Ισμαήλ του Αδέμ 810 ψήφοι
  13. Χατζηπέμου Χρήστος του Αριστείδη 744 ψήφοι
  14. Μουρτίδης Ιωάννης του Ευστρατίου 722 ψήφοι
  15. Πολιτειάδης Δημήτριος του Βασιλείου 710 ψήφοι
  16. Κιοσέ Εριτζάν του Φείμ 689 ψήφοι
  17. Τσολάκ Χουσεϊν Σεχέρ του Ισμαήλ 672 ψήφοι
  18. Λαζαρίδης Γεώργιος του Αναστασίου 652 ψήφοι
  19. Καρά Χουσεΐν Μουσταφά του Μεμέτ 641 ψήφοι

Ακολουθούν από κοντά, με πιθανότητες να κάνουν ανατροπή, οι:

Τσολάκη Άρτεμις του Ελευθερίου 620 ψήφοι

Ζωγράφου Πέτρος του Χαραλάμπους 607 ψήφοι

Καρακαξίδου Ελένη του Παναγιώτη 606 ψήφοι

Παπουτσής Χρήστος του Σταύρου 593 ψήφοι

Με την παράταξη Κομοτηνή Δυνατά εκλέγονται στην Δημοτική Ενότητα Κομοτηνής 11 Σύμβουλοι, με την μία θέση να καταλαμβάνει ο επικεφαλής κ. Αντώνης Γραβάνης, και ακολουθούν οι:

  1. Ελευθεριάδου Παρασκευή (Βούλα) του Πολεμάρχη 981 ψήφοι
  2. Κιαμήλογλου Μπιουλέντ του Ναζμή 830 ψήφοι
  3. Μάινας Κωνσταντίνος του Αθανασίου 778 ψήφοι
  4. Χασάν Χασάν του Ριτβάν 766 ψήφοι
  5. Κωνσταντινίδης Μαρίνος του Ιωάννη 664 ψήφοι
  6. Λαφτσής Ευάγγελος του Δημητρίου 660 ψήφοι
  7. Αλή Ζιγιά του Αλή 601 ψήφοι
  8. Χασάν Μεσούτ του Χασάν 582 ψήφοι
  9. Βαφειάδης Ανέστης του Ιωάννη 579 ψήφοι
  10. Χατζηθεοδώρου Νικόλαος (Χάτζη) του Ιωάννη-Κυριαζή 542 ψήφοι

Κοντά σε αυτούς βρίσκονται οι:

Αμέτ Μεμέτ Νετζάτ του Αμέτ 512 ψήφοι

Γκάζος Κυριάκος του Λάμπρου 499 ψήφοι

Βασιλειάδης Ιωάννης του Αντωνίου 498 ψήφοι

Ναβροζίδου Αθηνά του Γεωργίου 494 ψήφοι

Τέλος τις έδρες του Σπάρτακου και της Λαϊκής Συσπείρωσης καταλαμβάνουν οι επικεφαλής, Κώστας Καραΐσκος και Γιάννης Λεβέντης αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.