Επανερχεται το αιτημα για Καλλιτεχνικο Σχολειο στο Ν. Σιδηροχωρι

Επιμένει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ίδρυσή του με αίτημα που στηρίζει και ο Δήμος Κομοτηνής

Το αίτημα για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Κομοτηνής, στο κτίριο του Γυμνασίου Νέου Σιδηροχωρίου το οποίο τελεί σε αναστολή από το 2021, περιλαμβάνεται στις προτάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025 στο Δήμο Κομοτηνής, οι οποίες εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, με στόχο τόσο να ξαναζωντανέψει η δομή του οικισμού, αλλά και να μπορέσει να υπάρξει και αυτή η δυνατότητα για τα παιδιά της περιοχής μας.

Να θυμίσουμε πως σκοπός ίδρυσης των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων είναι η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και στήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες, η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων και κλίσεων που διαθέτουν και η προετοιμασία των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση του θεάτρου-κινηματογράφου, του χορού και των εικαστικών, χωρίς παράλληλα να υστερούν σε γενική παιδεία, εάν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Το γυμνάσιο αναμένεται να έχει τρεις κατευθύνσεις, Εικαστικών Τεχνών, Χορού και Θεάτρου – Κινηματογράφου.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, και Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Κυριαζής, το αίτημα κατατίθεται κάθε χρόνο, μέχρι τουλάχιστον να ιδρυθεί η δομή, και ενώ είχε υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας, μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε ίδρυση.

Μετέφερε δε την πληροφόρηση από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Μαίρης Κοσμίδου ότι έχει ενημερώσει τον αρμόδιο Υπουργό, και υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για να γίνει δεκτό το αίτημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννη Λεβέντη, οι γονείς μαθητών της Στ’ Δημοτικού ενημερώθηκαν μέσω e-mail για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν φοίτηση των παιδιών στο Καλλιτεχνικό, αν και εκτίμησε πως μάλλον πρόκειται για προσπάθεια να καταγραφεί το ενδιαφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.