Ενστασεις για τη μετακινηση Διευθυντων υπηρεσιων του Δημου Κομοτηνης απο τη Λαικη Συσπειρωση

Ο χρόνος θα δείξει αν οι αλλαγές είναι προς όφελος της υπηρεσίας ή όχι, η απάντηση του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη

Τις ενστάσεις της παράταξης για τις μετακινήσεις Διευθυντών από τη μία υπηρεσία σε άλλη στο Δήμο Κομοτηνής μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως μετακινούνται διευθυντές δύο κρίσιμων υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα, και αντί να υπάρχει φροντίδα για ενίσχυση και τη στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, εκτιμά ότι απομακρύνονται πρόσωπα που την στηρίζουν και την καθοδηγούν ως διευθυντές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτιμά δε πως αντί να υπάρχει φροντίδα για να αναπτυχθεί το έργο της ΔΚΕΠΠΑΚ, μοιράζονται τα αντικείμενα μεταξύ Αντιδημαρχιών, και πηγαίνει αλλού η διοικητική υπάλληλος.

Τόνισε δε πως συνεχίζεται, ελλείψει διαδικασίας επιλογών προϊσταμένων, να ορίζονται αναπληρωτές προϊστάμενοι τμημάτων κατά την προσωπική κρίση και εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής, αδιαφορώντας κατά τη γνώμη του για προσόντα και γνώσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Για αυτό και ζήτησε να μάθει πως δικαιολογούνται και σε τι αποσκοπούν οι ενέργειες της Δημοτικής αρχής, αν γίνονται προς όφελος των δημοτών και των υπηρεσιών οι διαρκείς μετακινήσεις ενώ επίκειται η έκδοση νέου οργανισμού της υπηρεσίας, και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αξιοποίηση των υπαλλήλων και της υπηρεσίας τους, αλλά και το θα κάνει η διοίκηση για την ενίσχυση της στελέχωσης του Δήμου.

Βεβαιότητα για την ορθή λειτουργία από τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως ο νόμος είναι σαφής, και του επιτρέπει να προχωρήσει στις μετακινήσεις ως δήμαρχος, έχοντας υπό την ευθύνη του όλες τις υπηρεσίες και γνωρίζοντας τη λειτουργία τους.

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα συζήτησης αν γίνεται μια αλλαγή ή όχι, αν η αλλαγή γίνεται προς το καλό της υπηρεσίας, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν πάντως εκεί που υπήρχαν προβλήματα προσπαθούμε να τα λύσουμε» ανέφερε, όμως θεωρεί πως δεν μπορούν να προβλέψουν ότι μια υπηρεσία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά με μια αλλαγή.

Άποψή του είναι πως με τις αλλαγές οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα, και περιμένουν την ενίσχυση της Πολεοδομίας με μηχανικούς τον επόμενο μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.