Εκβαθυνση και αναπλαση της χερσαιας ζωνης για το Λιμανι Φαναριου

Τα επόμενα σχέδια για τη βελτίωση της εμπειρίας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλατεία και να προχωρήσουν οι αλλαγές στον φωτισμό

Με την μεγάλη προσέλευση του κοινού στο Φανάρι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, λόγω του North Aegean Boat Show 2024, έγινε ένα ακόμα βήμα για την ανάδειξη του Φαναρίου ως προορισμού, παρόλο που απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη.

Ήδη προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρο Καραβέτη να εκφράζει την πεποίθηση πως θα μπορέσει, αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εργασίες, να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, όμως απομένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να αναβαθμιστεί το λιμάνι, και μαζί του η περιοχή.

Όπως σημείωσε, ήδη προχωρά η μελέτη για την εκβάθυνση του λιμανιού από το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, που έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ, που θα πάρει κάποιο χρόνο για να μπορέσει να προχωρήσει, θυμίζοντας πως για να μπορέσει να προχωρήσει η ανάπλαση της πλατείας, οι διαδικασίες ξεκίνησαν από το 2020 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επειδή λοιπόν τα έργα αυτά θέλουν χρόνο, ήδη προσπαθούν να προωθήσουν την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, σε συνεργασία πάντα με το Λιμενικό Ταμείο, και έχουν έρθει σε επαφή με την Αναπτυξιακή Ροδόπης, ώστε να μπορέσουν να την προωθήσουν για να κάνουν το λιμάνι πιο όμορφο αλλά και πιο λειτουργικό.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα νέα pillar για ρεύμα και νερό για τα σκάφη που ελλιμενίζονται στο Φανάρι, ενώ σύντομα αναμένεται να αλλαχθεί ο φωτισμός του λιμανιού. «Συνεχώς ετοιμαζόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.