Δυο ανατροπες στον Β’ γυρο των αυτοδιοικητικων εκλογων στους Δημους της ΠΑΜ-Θ

Διατήρησαν το προβάδισμα της Α’ Κυριακής οι πρωτεύσαντες στους Δήμους Αρριανών, Αλεξανδρούπολης, Μύκης, Καβάλας και Δράμας

Ανετράπησαν τα δεδομένα του Α’ γύρου στους Δήμους Ξάνθης και Ορεστιάδας

Επτά ήταν οι ανοιχτές «μάχες» σε ό,τι αφορά Δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που οδηγήθηκαν στην δεύτερη Κυριακή, στις τρεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου ανέτρεψαν τα δεδομένα της 8ης Οκτωβρίου και στις υπόλοιπες επιβεβαιώθηκαν.

Για αρχή σε ό,τι αφορά την Ροδόπη η μοναδική εναπομείνασα «μάχη» στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης ήταν αυτή του Δήμου Αρριανών όπου ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ» κ. Χουσεΐν Ερδέμ κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά της πρώτης Κυριακής και αναδείχθηκε ο νέος Δήμαρχος Αρριανών, αφήνοντας στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης την νυν διοικούσα παράταξη του Δήμου και τον επικεφαλής της κ. Αμέτ Ριτβάν.

Στην ευρύτερη γειτονία, ο Έβρος μέτρησε δύο «μάχες» στις δύο «Μητροπόλεις» του ήτοι τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Στον πρώτο, ήτοι τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ο νυν Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζαμπούκης κατάφερε, με ενισχυμένα μάλιστα ποσοστά, να ανανεώσει την θητεία του στην διοίκηση του Δήμου για την επόμενη πενταετία, κατακτώντας ποσοστό 60,51% έναντι του 39,49% του έτερου διεκδικητή κ. Σταύρου Σταυράκογλου.

Αντίθετα στον Δήμο Ορεστιάδας, ο νυν δήμαρχος κ. Βασίλης Μαυρίδης δεν κατάφερε την επανεκλογή του, καθώς ο κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος πέτυχε την ανατροπή των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου και με ποσοστό 54,80% αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Ορεστιάδας, έναντι του 45,20% του κ. Μαυρίδη.

Την επανεκλογή του στην διοίκηση του Δήμου Ξάνθης δεν κατάφερε να πετύχει και ο νυν δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος παρά το προβάδισμα του πρώτου γύρου, τερμάτισε τελικά δεύτερος με ποσοστό 44,47%, πίσω από τον νέο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό που πέτυχε ποσοστό 55,53%.

Στο έτερο ανοιχτό «στοίχημα» της Ξάνθης, τον Δήμο Μύκης ο κ. Κιούρτ Αχμέτ που πήρε προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή έναντι του νυν δημάρχου κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, κατάφερε να το διατηρήσει και μάλιστα να ενισχύσει τις δυνάμεις του, όντας πλέον ο νέος δήμαρχος Μύκης με ποσοστό 55,99% τη δεύτερη Κυριακή.

Στον Δήμο Καβάλας ο νυν δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης, θα είναι και την επόμενη πενταετία στα ηνία του Δήμου Καβάλας, καθώς με ποσοστό 56,92% επικράτησε του έτερου διεκδικητή  κ. Μάκη Παπαδόπουλου που κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 43,08%.

Τέλος στον Δήμο Δράμας, που δεδομένης της τρίτης θέσης που κατέλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών ο νυν δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, επέρχεται αλλαγή με τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο να κρατά τα «ηνία» της κούρσας και να κερδίζει με ποσοστό 59,77% έναντι του 40,23% του κ. Κυριάκου Χαρακίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.