Διονυσης Κλαδης, υποψηφιος Περιφερειαρχης ΑΜΘ με τη «Λαικη Συσπειρωση»: «Αυτο που δεν εχουμε δοκιμασει ακομα ειναι η δυναμη της παλης μας»

«Στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας θέλουμε να σκεφτεί ο λαός ποιος θα σταθεί δίπλα τους την επόμενη ημέρα»

Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, αποτελούν από τους συνδυασμούς που δίνουν σταθερά το παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και διαρκείς παρεμβάσεις στα όργανα τις αυτοδιοίκησης αλλά και στις διεργασίες της κοινωνίας.

Σε επίπεδο περιφέρειας ΑΜΘ, νέος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ετέθη ο κ. Διονύσης Κλάδης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής. Ο κ. Κλάδης κάλεσε τον λαό της περιοχής να στηρίξει και να συστρατευτεί με τον Λαϊκή Συσπείρωση ώστε με ενισχυμένες δυνάμεις να συνεχίσει τον αγώνα της για τα συμφέρονται του λαού μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. Εξαπέλυσε δε σφοδρή κριτική στη διοίκηση τονίζοντας πως αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αγνοώντας τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Μάλιστα κάλεσε τον λαό της περιοχής «στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας να σκεφτεί ποιος θα σταθεί δίπλα τους την επόμενη ημέρα» και αντίστοιχα να ψηφίσει.

Διονύσης Κλάδης όμως αναλυτικά…

«Να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο»

ΠτΘ: κ. Κλάδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ» συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο.

Δ.Κ.: Ναι είναι αλήθεια. Πάντα επιδιώκουμε να υπάρχει μια ανανέωση στα ψηφοδέλτιά μας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια διεύρυνση στα ψηφοδέλτια αυτή τη φορά. Είναι αυξημένα κατά 40% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αυτό δείχνει μια ευρύτερη συμπόρευση ενός κόσμου, ο οποίος αυτά τα τέσσερα χρόνια έβγαλε συμπεράσματα και είχε συγκεκριμένη πείρα, πολλές φορές πικρή, από όλα όσα συνέβησαν. Αυτή η συμπόρευση μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά. Όχι για να καταγράψουμε απλά ένα καλύτερο εκλογικό ποσοστό αλλά είναι ένας όρος για να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον καινούργιο εκλογικό νόμο, ο οποίος είναι καλπονοθευτικός και στερεί έδρες από τους μικρότερους συνδυασμούς για τους δώσει στον πρώτο. Με νέες ψήφους λοιπόν που θα κατευθυνθούν στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο.

«Πρέπει να “μαυρίσουμε” αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή»

ΠτΘ: Το περιφερειακό συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρατε στις ανακοινώσεις σας την τελευταία τετραετία, είχε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο. Γιατί επομένως διεκδικείτε την ενίσχυσή σας;

Δ.Κ.:  Θέλουμε να είμαστε τα μάτια, η φωνή και τα αυτιά του λαού μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και βέβαια να ενισχύσουμε τις δράσεις μας έξω από αυτό, στους καθημερινούς αγώνες του λαού της περιοχής μας. Το λέμε αυτό γιατί είθισται το περιφερειακό συμβούλιο να παίρνει κάποιες αποφάσεις που μπορεί ορισμένες να απορρέουν από τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, έχει όμως και ουσιαστικές αποφάσεις που αφορούν την περιοχή και θεωρούμε ότι πρέπει σε αυτές το βασικό, αυτό που πρέπει να προτάσσουμε σε όλη τη σκέψη, τη δράση μας μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο να είναι οι ανάγκες του λαού. Πρόσφατα είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τα ζητήματα προστασίας από πυρκαγιές ή πλημμύρες είναι ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής διοίκησης και ενώ πάντα τα είχαμε προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας ως «Λαϊκή Συσπείρωση» είδαμε ότι λίγα πράγματα έχουν γίνει, με καταστροφικά αποτελέσματα. Από αυτήν την άποψη εμείς θέλουμε να πάμε κόντρα σε αυτόν τον ρόλο της περιφερειακής διοίκησης έως τώρα που στην ουσία υπηρετεί και είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης στον ρόλο που θέλουν να έχει η περιοχή μας και δεν αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουν και ήδη μετατρέπουν την περιοχή σε στρατιωτικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Αυτό όμως όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα του λαού της περιοχής αλλά έχει και συνέπειες.

ΠτΘ: Υπάρχει χώρος για αυτά τα ζητήματα;

Δ.Κ.: Ναι υπάρχει χώρος και έχει φανεί ότι η δράση του λαού μας έχει καταφέρει ορισμένα πράγματα. Το μόνο που μπορεί να κερδίσει ο λαός μας μπορεί να το κερδίσει μέσα από τον ίδιο του τον αγώνα. Για παράδειγμα, οι ανεμογεννήτριες στον Λειβαδίτη που δεν μπήκαν από την αντίδραση του κόσμου και από το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι τα μάτια τα αφτιά και η φωνή του λαού στο περιφερειακό συμβούλιο. Αντίστοιχα στα καμένα της Δαδιάς ή το σχέδιο των χρυσοθήρων στην περιοχή που δεν προχώρησε. Υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα που αποδεικνύουν πως με αυτή τη δραστηριότητα, αυτή την παρέμβαση, έστω και σε επιμέρους πλευρές, μπορούμε να κάνουμε βήματα, μπορούμε να αποτρέψουμε σχεδιασμούς, μπορούμε να βελτιώσουμε έστω και στο ελάχιστο τη ζωή του λαού μας. Ακόμα και αυτό για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Υπάρχει η δυνατότητα να το «πάρουμε αλλιώς» σε σύγκρουση με το ίδιο το πλαίσιο και διεκδικήσουμε απέναντι από τον σφιχτό κορσέ που μας βάζει η κεντρική διοίκηση τόσο στην περιφέρεια όσο και στους δήμους. Στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας θέλουμε να σκεφτεί ο λαός ποιος θα σταθεί δίπλα τους την επόμενη ημέρα. Ποιος θα είναι δίπλα του για τα συμφέροντά του, για την αγωνία του, για τη διεκδίκησή του για να πούμε ένα μεγάλο φτάνει μέχρις εδώ σε αυτή την πολιτική που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Θεωρούμε ότι μία είναι η απάντηση σε αυτό και είναι η συμπόρευση και η στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η δράση μαζί μας στους αγώνες. Γιατί πρέπει να «μαυρίσουμε» αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή και να προβάλλουμε έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης γιατί πραγματικά από την περιοχή μας δεν λείπει τίποτα. Τι είναι όμως αυτό που μπαίνει εμπόδιο και τελικά δεν προκόβει ο λαός μας; Εμείς θεωρούμε ότι όλες οι πράξεις οι νόμοι, οι κατευθύνσεις και από το κράτος και από την περιφέρεια είναι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να βγάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών.

«Να συμπορευτούμε και στους αγώνες και στις κάλπες»

ΠτΘ: Στις εθνικές εκλογές το ΚΚΕ βγήκε ενισχυμένο. Ευελπιστείτε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Δ.Κ.: Στις εθνικές εκλογές έγινε ένα μεγάλο βήμα και ενισχύθηκε σημαντικά το ΚΚΕ,  που είναι το μόνο κόμμα της ασυμβίβαστης πάλης με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Δυστυχώς όμως το διάστημα που μεσολάβησε από τις εθνικές εκλογές μέχρι σήμερα έχουμε επιπλέον ενδείξεις για την κατάντια αυτού του συστήματος που κυβερνάει τις ζωές μας με όλα αυτά που είδαμε στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, με τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής, η κατάσταση που ζούμε με την ακρίβεια όλα αυτά είναι επιπλέον λόγοι για να αποκτήσει ο λαός πείρα. Αν θέλετε και το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται δείχνει ότι ένας κόσμος που ψάχνει μια εναλλακτική μπορεί να τη βρει στο ΚΚΕ και εμείς τον καλούμε ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε με όλο αυτό τον κόσμο που νοιώθει πως έχει μείνει χωρίς πολιτική στέγη και έχει απογοητευτεί από όλους και από όλα. Όλο αυτό τον κόσμο τον καλούμε να συζητήσουμε, τον καλούμε να σκεφτεί την επιλογή στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και τη συστράτευση και του ίδιου στον αγώνα, διότι διαφορετικά δεν γίνεται κάτι. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα είναι η δύναμη της πάλης μας. Όλα τα άλλα, όλα αυτά τα πρόσωπα που ήρθαν στο προσκήνιο με πάταγο με δύναμη με φόρα αλλά τελικά μας έφεραν στις ίδιες καταστάσεις τα έχουμε ξαναζήσει. Εμείς δίνουμε χέρι σε όσους σκέφτονται, σε όσους θέλουν να σηκωθούν, σε όσους θέλουν να αγωνιστούν, σε όσους δεν συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση. Ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι τώρα να συμπορευτούμε και στους αγώνες και στις κάλπες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.