Διαβεβαιωσεις προς Τοψιδη για επιστροφη του τρενου μεταξυ Δραμας Ξανθης σε μια διετια

Αφού ολοκληρωθεί η απαραίτητη συντήρηση της γραμμής, ενώ παράλληλα εντός της πενταετίας θα γίνει η συντήρηση σε όλο το μήκος του δικτύου Αλεξανδρούπολης Θεσσαλονίκης

Ο κ. Τοψίδης απάντησε στην ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κ. Στέργιου Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, ιδιαίτερα στο τμήμα Ξάνθη-Δράμα, όπου η μετακίνηση γίνεται μόνο με λεωφορεία, ζητώντας να μάθει τις ενέργειες που κάνει η νέα Διοίκηση ώστε να αρθεί ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Περιφέρειας, αλλά και αν θεωρούν το θέμα ως αιχμή διεκδίκησης απέναντι στην κυβέρνηση.

Αφού αναφέρθηκε στην σύμβαση που έχει υπογραφεί για την σιδηροδρομική υποδομή της χώρας μεταξύ της κυβέρνησης και του ΟΣΕ, σημείωσε πως η ανάπτυξη και η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ είναι αναγκαία.

Τόνισε δε πως την περασμένη Πέμπτη επισκέφτηκε τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σταϊκούρα, με τον οποίον συζήτησαν και το θέμα του σιδηροδρομικού δικτύου, με τον Υπουργό να τονίζει πως το ζήτημα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, με την γραμμή να περνά από Καβάλα, ακόμα αναμένει πλήρη χρηματοδότηση, και δεσμεύεται πως για το Υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα η γραμμή Ξάνθης Δράμας, και πως στα επόμενα δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί η γραμμή.

Παράλληλα, εντός πενταετίας, θα υλοποιηθούν όλα τα έργα συντήρησης που απαιτούνται στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης, ενώ το συντομότερο δυνατό θα ξεκινήσει το έργο Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου, που προβλέπει ηλεκτροκίνηση σε όλο το μήκος της.

«Και για εμάς ως διοίκηση αποτελεί προτεραιότητα αυτό το μέσο μεταφοράς, που εξυπηρετεί πολίτες και εμπορεύματα, και θα πιέζουμε να βγάλουμε την γραμμή από την τρίτη κατηγορία που βρίσκεται, και να μπει στα πλήρως ενεργά δίκτυα» ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Τοψίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.