Δεν βγηκε λευκος καπνος για τον Περιφερειακο Συμπαραστατη στην Περιφερεια ΑΜΘ

Για μία ψήφο δεν εξελέγη ο Γιώργος Κυμπαρίδης, με την διαδικασία να επαναλαμβάνεται στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για ανάδειξη του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιας και για μία ψήφο, ο κ. Γεώργιος Κυμπαρίδης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό για να εκλεγεί.

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης εκλέγεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, αλλά με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 επί των μελών του Συμβουλίου, που για το περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σημαίνει 30 ψήφους, ανεξάρτητα από τους παρόντες.

Για την θέση, δύο άτομα, και οι δύο μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κατέθεσαν υποψηφιότητές, ο πρώην Πρόεδρος του κ. Γιώργος Κυμπαρίδης και ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης.

Και οι δύο άντρες εξέθεσαν στους συμβούλους το βιογραφικό τους, αλλά και το όραμά τους για τη θέση, και στη συνέχεια το συμβούλιο προχώρησε στην ψηφοφορία.

Από την συνεδρίαση υπήρχαν τέσσερις απουσίες, τρεις από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής της Παράταξης Μαζί για την Αλλαγή κ. Δαμιανός Καγγελίδης, ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύσης Κλάδης.

Έτσι από τους 40 που ψήφισαν, είχαμε 29 ψήφους για τον κ. Κυμπαρίδη, 10 ψήφους για τον κ. Παυλίδη και μία λευκή. Με αυτό το αποτέλεσμα δεν κατέστη δυνατή η εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη, και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου η διαδικασία επαναληφθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την νέα σύνθεση να δίνει ακόμα μια ευκαιρία να επιτευχθεί η συναίνεση.

Για την ιστορία, να τονίσουμε πως ο κανόνας των 2/3, που σκοπό έχει να διασφαλίσει την αποδοχή και από την πλευρά της αντιπολίτευσης του προσώπου που θα στελεχώσει τη θέση, μιας και κύριος σκοπός του θα είναι να ελέγχει τη διοίκηση της Περιφέρειας, με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να του μεταφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα αντικείμενα που υπάγονται στην δικαιοδοσία της, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να οριστεί με ευχέρεια συμπαραστάτης τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους Δήμους.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είχε συμπαραστάτη την πενταετία 2014-2019, ενώ ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει καταφέρει να ορίσει συμπαραστάτη από το 2014 και μετά.

Θα φανεί λοιπόν στην επόμενη συνεδρίαση αν θα είναι δυνατόν να επιλεγεί Συμπαραστάτης, ή αν η θέση θα μείνει κενή, ίσως και για όλη την θητεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.