Δεκα νεοι υποψηφιοι στην παραταξη της «Κοινωνια Πολιτων»

Δείτε αναλυτικά τους συμπολίτες μας που συντάσσονται στο πλευρό του Γιάννη Γκαράνη

Δέκα ακόμη υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της ανακοίνωσε σήμερα η παράταξη «Κοινωνία Πολιτών», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Γκαράνη.

Όπως αναφέρει η παράταξή στο μήνυμά της πρόκειται για «δέκα συμπολίτισσές μας και συμπολίτες μας, που καταθέτουν τη δυναμική τους παρουσία και στελεχώνουν τον συνδυασμό μας. Με τις γνώσεις, τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους διαδρομές, ακολουθούν τα οράματα και τις στοχεύσεις της παράταξής μας και διεκδικούν μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους που έχουμε ανακοινώσει την πολιτική μας πορεία για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο».

«Στις επερχόμενες εκλογές της 8ης του Οκτώβρη όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για έναν Δήμο Κομοτηνής, που θα διεκδικεί με επάρκεια το καλύτερο αύριο. Με προμετωπίδα της προσπάθειάς μας το σύνθημά μας “Όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει” συνεχίζουμε τον αγώνα μας!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι δέκα νέοι υποψήφιοι της «Κοινωνίας Πολιτών» είναι:

  • Αρουτσίδης Αναστάσιος

Γεννήθηκε στην Τσιμκένδη Δημοκρατίας του Καζακστάν από Έλληνες ομογενείς με καταγωγή από την Τραπεζούντα. Από το 1986 κατοικεί στην Κομοτηνή όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Παρασκευοπούλου κι έχουν δυο παιδιά. Κατέχει πτυχίο Ακορντεόν και Δίπλωμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρα  από το Δ.ΙΕΚ Ξάνθης. Κατέχει τον τίτλο του Executive Chef και κατέκτησε μετάλλιο και δίπλωμα από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος. Παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και μεθοδολογίας της μαγειρικής τέχνης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στοχεύει να κάνει την Κομοτηνή κόμβο εθνικού και βαλκανικού γαστρονομικού τουρισμού, αξιοποιώντας τη γαστρονομική διαπολιτισμική κουλτούρα της.

Είναι Α΄  Μάγειρας στον Ε΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως Α΄ Μάγειρας στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής και στη Σχολή Αξιωματικών Ελλάς. Διδάσκει ως καθηγητής στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, στην ειδικότητα τεχνικός μαγειρικής τέχνης αρχιμάγειρας. Είναι κριτής θρακιώτικης, ποντιακής και μακεδονικής κουζίνας σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

  • Δήμου Χρυσούλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα και από το 2018 και έπειτα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Με την υποψηφιότητά της ευελπιστεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας.

  • Καρακαξίδου Ελένη

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένη με τον αστυνομικό Δημήτριο Καραγκιβρούδη και έχουν μια κόρη 9 ετών.

Είναι δικηγόρος, απόφοιτη από το τμήμα Νομικής του ΔΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας» του ίδιου τμήματος. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ,κατέχειάδεια ασκήσεως επαγγέλματος κοινωνικού λειτουργού και φοιτεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική εργασία στην εκπαίδευση-ένταξη ετεροτήτων».

Είναι νομικός σύμβουλος στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή εν Δράσει», έργο της οποίας είναι η υποστήριξη και η ανάδειξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Παράλληλα, ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης, διδάσκοντας σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, σε ΙΕΚ και σε ΚΕΚ.

Λόγω και της καταγωγής της είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανού και του Συλλόγου Θρακών. Αποφάσισε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές, θέλοντας να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών της.

  • Καψάλας Μαργαρίτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Μολλά, διευθύντρια του 9ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής και έχουν δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού του ΤΕΙ Πατρών και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διασφάλιση Ποιότητας του ΕΑΠ. Για 25 χρόνια εργάστηκε σε εργοστάσια της περιοχής μας, όπως είναι η Helesi, η Elina και η Interplast, ως Διευθυντής Παραγωγής-Συντήρησης, αλλά και ως υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας. Το 2018-2019 διατηρούσε την επιχείρηση Yapatata στο κέντρο της πόλης. Το 2023 διορίστηκε στη διεύθυνση μεταφορών της ΠΑΜ-Θ. Συμμετείχε εθελοντικά  στους Σπορίτες. Διατέλεσε πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε δημοτικό και λύκειο. Κατά την εξαετή θητεία του, συνεργάστηκε με προεδρεία άλλων σχολείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί Σύνδεσμος Συλλόγων και να πραγματοποιηθούν πρωτοπόρες δράσεις για τους μαθητές της πόλης μας. Η αγάπη για τον τόπο του και η επιθυμία του για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτέλεσαν το κίνητρό του για να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Ιωάννη Γκαράνη.

  • Καρυπίδου Ειρήνη

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή, στον οικισμό του Ροδίτη. Σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Mediterranean College Θεσσαλονίκης το διάστημα 2013- 2015. Σπούδασε Ψυχολογία στο Alfred Nobel University, τα έτη 2015-2017. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Study Lie της Μόσχας, το 2018 με 2020, στο Criminal Profiling και στο Business Profiling. Μιλάει άριστα τα Αγγλικά και τα Ρωσικά. Είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Μιχαηλίδου Χρυσούλα

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και ζει στο Κόσμιο, με εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Εργάστηκε στον ΟΠΑΠ Αθηνών και ως εκπαιδευτικός. Είναι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και τεσσάρων εγγονών. Από το 1990 έως σήμερα ασχολείται ενεργά με τα κοινά, συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις διαφόρων κοινωνικών φορέων και σε πολιτιστικούς Συλλόγους, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος. Το διάστημα 1993 – 2007 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου και μέλος των εκάστοτε Σχολικών Επιτροπών. Από το 2000 -ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Ένωσης Γονέων Ν. Ροδόπης- βοήθησε στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Γνωστοί είναι οι αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Από το 2004 μέχρι το 2023 εκλέγεται συνεχώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά την περίοδο 2014 – 2023 είναι η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσμίου και στη διάρκεια της θητεία της έγιναν έργα υποδομής. Ως έμπειρη και μάχιμη αυτοδιοικητικός κατέρχεται ως υποψήφια με την «Κοινωνία Πολιτών». 

  • Μολλά Χουσεΐν Αμέτ Ριτβάν

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή στη συνοικία Μάστανλη. Είναι παντρεμένος με τη Ντιλέκ Σερίφογλου και έχει έναν γιο. Αποφοίτησε από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ». Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής «Τζερραχπασά» του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης. 

Εργάστηκε ως υπεύθυνος ιατρός επειγόντων στα ιδιωτικά νοσοκομεία «Θράκη» και «Κεσσάνη» στην Αδριανούπολη. Σήμερα εργάζεται ως ειδικευόμενος ιατρός στην Μικροβιολογία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Από το 2019 έως σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής.

Από μικρή ηλικία συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων η Α.Ο Φιλία, Α.Π.Σ. Πανθρακικός, Δόξα Γρατινής και η Ε.Π.Σ. Θράκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, διετέλεσε μέλος  διοικητικού συμβουλίου «Ένωση Νέων Φοιτητών». Είναι μέλος του συλλόγου «Rodopi Runners».

  • Παπουτσής Χρήστος

Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε το 1992 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής. Είναι Λιμενικός από το 1999, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος  του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, ειδικότητας Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και απόφοιτος του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού – Πειραματικού Σχολείου Κομοτηνής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (ΜΟΚ), στον οποίο συμμετέχει στο χορευτικό του τμήμα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

  • Πασχαλίδου Κατερίνα

Κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Από το 2008 ζει μόνιμα στην Κομοτηνή. Από το 2013 είναι μάχιμη Δικηγόρος του Δ.Σ. Ροδόπης. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Θανάση Ζουζάκογλου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Βιοηθικής του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α. ΔΠΘ, με αντικείμενο έρευνας την Επιχειρηματική Ηθική. Η πίστη της σε διεπιστημονικές προσεγγίσεις με πρακτική εφαρμογή την οδήγησε στην απόφαση συμμετοχής της στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών». Έχοντας εργαστεί σε ερευνητικά έργα και συνδυάζοντας τη Νομική με άλλες επιστήμες, θέτει ως απαραίτητη τη συζήτηση και τη σύνθεση διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων, προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας εργασίας και ζωής όλων των πολιτών με ισότητα και ισονομία. Με ενεργή συμμετοχή σε τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους και σε τοπικές δράσεις ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, αισθάνεται την Κομοτηνή ως πατρίδα της και οραματίζεται ένα αύριο δημιουργικό, με ευσυνειδησία και ενσυναίσθηση. 

  • Λαμπρινή Σεργκενλίδου – Δαμακίδου

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1994, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Δαμακίδη και μαμά μιας τετράχρονης κόρης. Είναι κόρη της Ειρήνης Καλαϊτζάκη και του Πατέρα Αθανασίου Σεργκενλίδη. Είναι απόφοιτη δυο τμημάτων ΙΕΚ σχετικών με την αισθητική κοσμετολογία. Εργάστηκε τρία χρόνια στον χώρο της αισθητικής στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε στην Κομοτηνή. Μετέπειτα  δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια εμπόρων έζησε από πολύ μικρή τις προσπάθειες, τις αγωνίες, τα άγχη και την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης προβλημάτων που αφορούσαν στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Αυτό την όπλισε με όρεξη για δουλειά, με τόλμη για νεωτερισμούς και την οδήγησε στον δρόμο του συνεχούς αγώνα για εξέλιξη. Ως νέα μητέρα ήρθε αντιμέτωπη με όλες τις ανησυχίες που αφορούν στις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες στην ανάπτυξη, τη διαπαιδαγώγηση και την ασφαλή διαβίωση των παιδιών στην πόλη που μεγαλώνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.