Δευτερη Κυριακη για τον Δημο Αρριανων

Επανάληψη του 2019 με τους Ερδέμ Χουσεΐν και Ριτβάν Αμέτ να διεκδικούν τη νίκη στο δεύτερο γύρο

Ο Δήμος Αρριανών είναι ο μοναδικός Δήμος στη Ροδόπη στον οποίο θα έχουμε εκλογές και δεύτερη Κυριακή, για να καθοριστεί ο Δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μάλιστα φέτος έχουμε επανάληψη των προηγούμενων εκλογών, και ο νυν Δήμαρχος Ριτβάν Αμέτ, με την παράταξη «Δημοκρατική Δύναμη» θα κονταροχτυπηθεί με τον Ερδέμ Χουσεΐν με την παράταξη «Ενότητα» στο δεύτερο γύρο.

Πλησίασε, αλλά δεν έκανε την ανατροπή ο Ταρκάν Μουλταζά

Στο Δήμο Αρριανών ψήφισαν 12.612 πολίτες, ποσοστό 62,60%, μακράν το υψηλότερο στη Ροδόπη, με 12.193 έγκυρα ψηφοδέλτια, 375 άκυρα και 44 λευκά. Μάλιστα η συμμετοχή είναι κάπως αυξημένη σε σχέση με το 2019, όταν είχε φτάσει το 61,31%.

Στον πρώτο γύρο φέτος πρώτος αναδείχθηκε ο Ερδέμ Χουσεΐν με την παράταξη «Ενότητα», λαμβάνοντας 4.439 ψήφους και 36,41%, ενώ δεύτερος ήρθε ο Ριτβάν Αμέτ, με την παράταξη «Δημοκρατική Δύναμη» να λαμβάνει 4.092 ψήφους και 33,56%.

Ο Ταρκάν Μουλταζά με την παράταξη «Ελπίδα», που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στο Δήμο, δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, καταφέρνοντας να λάβει 3.662 ψήφους, ποσοστό 30,03%, είναι όμως πολύ πιθανό να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο.

Άλλωστε φαίνεται να πήρε περισσότερους ψήφους από τον κ. Αμέτ, η παράταξη του οποίου είχε λάβει 1.499 ψήφους περισσότερους το 2019, ενώ μικρότερη ήταν η μείωση του κ. Χουσεΐν, που είχε μείωση μόλις κατά 348 ψήφους, που του επέτρεψε να περάσει μπροστά.

Για αυτό και τώρα θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, με τον νικητή να λαμβάνει την πλειοψηφία των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που θα καθορίσει και την κατανομή των εδρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.