Χριστοδουλος Τοψιδης: «Στοχος μας ειναι η ΑΜΘ να ξεκολλησει απο τις τελευταιες θεσεις»

Για αλλαγές στη νοοτροπία της διοίκησης και τη λειτουργία των οργάνων από την ερχόμενη θητεία μίλησε ο νέος περιφερειάρχης

Για αλλαγή νοοτροπίας, με στόχο την ανάταξη της περιφέρειας μας μίλησε ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις εκλογές ζήτησε και πήρε τον λόγο, δίνοντας μερικά στοιχεία για τον τρόπο αλλά και τους στόχους που θα επιδιώξει να επιτύχει η νέα περιφερειακή αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της.

Αφού ευχαρίστησε τόσο τους πολίτες που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους, αλλά και τους υποψήφιους της παράταξης για την συστράτευσή τους στην κοινή προσπάθεια τόνισε πως «η φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι σημαντικά διαφοροποιημένα στο τέλος της πενταετούς θητείας κατά την οποία η ΑΜΘ θα διοικηθεί από την “Περιφερειακή Σύνθεση”».

Ο κ. Τοψίδης επεσήμανε πως «στόχος μας είναι η ΑΜΘ να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κατάταξης των περιφερειών» εξηγώντας πως  για να επιτευχθεί ο στόχος «σκοπεύουμε να αναδιατάξουμε όσο είναι εφικτό τις δυνάμεις της περιφέρειας αλλά και να εισάγουμε και να εφαρμόσουμε την διεκδίκηση ως έννοια και ως πρακτική έναντι κυρίως της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ».

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πρέπει να αποκτήσει ένα όραμα ανάπτυξης»

«Ως ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε η παράταξη της “Περιφερειακής Σύνθεσης” να δεχθούμε ότι αρκούμαστε με ό,τι μας παρέχουν και να μην διεκδικούμε όπως κάνουν όλες οι διοικήσεις των περιφερειών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Σκοπός της νέας διοίκησης, όπως επεσήμανε ο κ. Τοψίδης είναι να δρομολογήσει τις προσπάθειές της επενδύοντας πόρους εκεί όπου συγκλίνουν η επιστημονική προσέγγιση αλλά και όπου παρέχεται ο υψηλότερος πολλαπλασιαστής που εγγυάται την καλύτερη απόδοση προς όφελος της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας υπογραμμίζοντας πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πρέπει να αποκτήσει ένα όραμα ανάπτυξης στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιφερειακής προοπτικής».

Όσον αφορά  την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και των άλλων οργάνων, ο νέος περιφερειάρχης κατέθεσε την πρόθεση να επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργίας τους με έμφαση σε συζητήσεις ουσίας με γνώμονα την συνθετική λειτουργία. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί σε ουσιαστική βάση και όχι σε μία διεκπεραιωτική λογική, όπου το επιτάσσει η νομοθεσία» είπε συγκεκριμένα για να τονίσει κλείνοντας πως «ο νέος Περιφερειάρχης και η νέα διοίκηση θα απευθύνουμε πρόσκληση με την ανάληψη των καθηκόντων μας ώστε κάθε υγιής δύναμη να συστρατευθεί μαζί μας και κάθε εύλογη πρόταση να αξιοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.