Ανεβαζει τους τονους της κριτικης και προαναγγελλει «7 μεγαλες αποτυχιες του κ. Γκαρανη»,  η «Κομοτηνη Δυνατα»

«Ο κ. Γκαράνης κατάφερε, στον Δήμο Κομοτηνής, να υπερισχύουν τα ειδικά συμφέροντα και όχι το κοινό καλό»

Κορυφώνει την κριτική της εναντίον της διοικούσας παράταξης και προσωπικά κατά του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, η «Κομοτηνή Δυνατά» λίγες στροφές πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα προαναγγέλλει τη δημοσίευση ανακοινώσεων, επτά τον αριθμό, στις οποίες θα μιλά για τις «μεγάλες αποτυχίες του κ. Γκαράνη». Η πρώτη εξ αυτών θίγει το θέμα της διαφάνειας και λογοδοσίας στη διοίκηση του δήμου με την παράταξη να μέμφεται τον δήμαρχο πως εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει καμία διάθεση «να διοικήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα, με διαφάνεια και λογοδοσία», προσάπτοντάς του «μια ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένη διοίκηση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Κομοτηνής Δυνατά»:

«Καμία διαφάνεια, καμία λογοδοσία.

Ο κ. Γκαράνης κατάφερε, στον Δήμο Κομοτηνής, να υπερισχύουν τα ειδικά συμφέροντα και όχι το κοινό καλό.

Για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι σίγουρα βέβαιος ο κ. Γκαράνης.  Ότι επί ημερών του ο Δήμος Κομοτηνής μετατράπηκε σε «κέντρο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων».

Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει καμία διάθεση, προσπάθεια ή πρωτοβουλία εκ μέρους του για να διοικήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Τα Δημοτικά Συμβούλια πραγματοποιούνται χωρίς δημόσια μετάδοση, οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν ισολογισμούς ετών, οι Αντιδήμαρχοι δεν απαντάνε στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν διστάζει να αποποιείται τις ευθύνες και να εκθέτει μέχρι και μέλη της δικής του παράταξης.

 Μέθοδοι που προσβάλλουν την αυτοδιοίκηση και ευτελίζουν τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε συμβούλους και συγγενείς.
  • Αναθέσεις σε εργολάβους για την πρόσληψη ημετέρων, συμβάσεις έργων που συνδέονται με πρόσωπα της διοίκησης του Δήμου, προσλήψεις υπεράριθμων εργαζομένων και αναρίθμητα προεκλογικά ρουσφέτια.
  • Βεβαίως καμία συζήτηση για την αναγκαιότητα των θέσεων εργασίας, για  αξιοκρατία στην επιλογή και αξιοποίηση υπαλλήλων, για την σύναψη συμβάσεων και την επιλογή προμηθευτών.
  • Κατηγορηματική άρνηση να δώσει στη δημοσιότητα οικονομικά και διαχειριστικά δεδομένα των δημοτικών επιχειρήσεων, των σχολικών επιτροπών, των έργων και των προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Δήμος Κομοτηνής.
  • Παράτυπη «καθυστέρηση» ετών για τον έλεγχο, την κατάρτιση και τη  δημοσιοποίηση των ισολογισμών στη ΔΕΥΑΚ.
  • Απαξίωση στην έγκυρη ενημέρωση και την πληροφόρηση των δημοτών. Με ασαφή δελτία τύπου, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν  τήρησε την υποχρέωση ετήσιου απολογισμού  προς τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο μία φορά και έπειτα από την έντονη πίεση της αντιπολίτευσης.
  • Καμία διασφάλιση δικαιοσύνης και αμεροληψίας στη διεξαγωγή των τοπικών δημόσιων υποθέσεων. Οι συζητήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια πραγματοποιούνται χωρίς ζωντανή μετάδοση και ευρεία πρόσβαση των πολιτών.
  • Προσκόμιση ψευδών στοιχείων στην αντιπολίτευση κατά παράβαση της νομοθεσίας και κάθε κώδικα δεοντολογίας.

Για να μη δουν οι πολίτες το μέγεθος της παρακμής μιας ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένης διοίκησης ο κ. Γκαράνης έχει αποφασίσει να αρνείται κάθε πληροφόρηση, κάθε λογοδοσία, κάθε ευθύνη που έχει απέναντι στους δημότες.

Η διαφάνεια είναι υποχρέωση ενός Δημάρχου, και όχι χάρη στους δημότες. Η διαφάνεια οδηγεί στην εμπιστοσύνη. Και εσείς κ. Γκαράνη δεν αποδειχθήκατε άξιος της εμπιστοσύνης των δημοτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.