Αναφορα απο τον Δημαρχο Αρριανων για να περιστατικα θανατωσης ζωων

Χουσεΐν Ερδέμ: «Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, από όπου κι αν προέρχονται»

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στα Αρριανά, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Χουσεΐν Ερδέμ μετέβη στην Παρασκευή 12 Απριλίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Σε ανακοίνωσή του για το γεγονός ο Δήμος Αρριανών αναφέρει τα εξής:

​«Στον απόηχο των λυπηρών τελευταίων περιστατικών, με τον εντοπισμό νεκρών ζώων στους δρόμους του Δήμου μας, οι αρμόδιοι φορείς του ενήργησαν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες και προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες, διά την περισυλλογή, εξέταση από πιστοποιημένο κτηνίατρο και αποτέφρωση των συγκεκριμένων ζώων.

Πέραν όμως των εν λόγω αυτονόητων υποχρεώσεών του, ο Δήμος διά του Δημάρχου του προέβη στην αναφορά του συμβάντος προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών, προκειμένου να επιληφθούν του γεγονότος, να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους, αλλά και εν συνεχεία να καταστεί δυνατός ο καταλογισμός των διοικητικών κυρώσεων σε αυτούς.

Επιθυμία μας είναι να παραδειγματισθεί το σύνολο της κοινωνίας για τις συμπεριφορές αυτές που μόνον αποτροπιασμό προκαλούν, ώστε να εκλείψουν εντελώς, δηλώνοντας διαρρήδην ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, από όπου κι αν προέρχονται.

​Τέλος, υπενθυμίζεται σε όλους ότι:

​Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν.4830/2021 (Ποινικές Κυρώσεις):

«2. Οι παραβάτες της ……. περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 24 (φόνος και βασανισμός ζώου) τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ».

​Σύμφωνα με το Άρθρο 35 του ν. 4830/2021 (Διοικητικές κυρώσεις) :

«1. Για παραβάσεις του φόνου, βασανισμού των ζώων (άρθρο 24 παρ. 1 περ. β’ )… επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις ως εξής: 30.000 έως 50.000 Ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.