«Αλλαζει χερια» ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Με 261 ψήφους διαφορά νέος δήμαρχος ο Απόστολος Ιωάννου

Η πρωτιά Χαριτόπουλου στις Σάπες δεν στάθηκε ικανή για να ανανεώσει τη θητεία του

Ένα θρίλερ επεφύλασσε η βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών. Ντίνος Χαριτόπουλος και Απόστολος Ιωάννου, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον δεύτερο στο νήμα να αναδεικνύεται νικητής και να αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου με μερικές εκατοντάδες ψήφος διαφοράς.

Περισσότερο συγκεκριμένα, η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 49,6%, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό. 10.111 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, 357 τα άκυρα και 64 τα λευκά.

Όσο αφορά τα ποσοστά των δύο συνδυασμών, είχαμε μια «διχοτόμηση» του δήμου, όπου η «Επανεκκίνηση» του κ. Ντίνου Χαριτόπουλου κατάφερε να βγει πρώτη στην Δημοτική Ενότητα Σαπών με 836 ψήφους διαφορά (συγκέντρωσε 3.130 έναντι των 2.294 της Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών του Απόστολου Ιωάννου), ενώ η «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» του Απόστολου Ιωάννου κατάφερε να βρει πρώτη στην Δημοτική Ενότητα Μαρωνείας με 1.097 ψήφους διαφοράς (συγκέντρωσε 2.892 ψήφους έναντι 1.795 ψήφων της Επανεκκίνησης). Η εν λόγω διαφορά ήταν που έδωσε τελικά και τη νίκη στον συνδυασμό του κ. Απόστολου Ιωάννου.

Στο σύνολο του δήμου η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών του Απόστολου Ιωάννου κατέλαβε την πρωτιά συγκεντρώνοντας 5.186 ψήφους και ποσοστό 51,29% έναντι 4.925 ψήφων και ποσοστού 48,71% του Ντίνου Χαριτόπουλου

Η κατανομή των εδρών

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του εκλογικού νόμου, αφού η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών του κ. Ιωάννου κατάφερε να πρωτεύσει και να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 43% καταλαμβάνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο 15 έδρες και η Επανεκκίνηση του κ. Χαριτόπουλου καταλαμβάνει 10 έδρες.

Ως προς την κατανομή των εδρών ανά δημοτική ενότητα, στη Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών καταλαμβάνει 7 έδρες και η Επανεκκίνηση 4 έδρες, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Σαπών η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών καταλαμβάνει 8 έδρες και η Επανεκκίνηση 6 έδρες.

Ποιοι εκλέγονται

Ως προς τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται να σημειωθεί πως μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της σταυροδοσίας, επομένως σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει η πλατφόρμα του υπουργείο εσωτερικών:

στη Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας από την παράταξη του κ. Ιωάννου εκλέγονται οι:

  1. Μεραχτσάκης Χρήστος (827 σταυροί)
  2. Καραγκιόζ Μουσταφά (746 σταυροί)
  3. Χαλήλογλου Οκάν (658 σταυροί)
  4. Βαρνιτσιώτης Ευάγγελος (635 σταυροί)
  5. Δόνγκας Γεώργιος (615 σταυροί)
  6. Καρύδης Χαράλαμπος (594 σταυροί)
  7. Λαμπρίδης Μιχαήλ ( 533 σταυροί)

Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής χωρίς να καταφέρνει όμως να εκλεγεί με τα παρόντα δεδομένα ο κ. Αβραμίδης Χρήστος με 528 σταυρούς.

Από την Επανεκκίνηση στη Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας, εκλέγονται οι:

  1. Μουσταφά Οσμάνογλου (609 σταυροί)
  2. Κυριαζίδης Ιωάννης (541 σταυροί)
  3. Σαπουντζής Μιχαήλ (477 σταυροί)
  4. Κυριαζίδης Γεώργιος (471 σταυροί)

Ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά χωρίς όμως με τα παρόντα δεδομένα να καταφέρνει να εκλεγεί η κ. Κωνσταντινιά (Ντίνα) Κοκκινάκη με 452 σταυρούς.

Στη Δημοτική Ενότητα Σαπών από την παράταξη του κ. Ιωάννου εκλέγονται οι:

  1. Τοπάλ Μεμέτ Αλή (649 σταυροί)
  2. Μπαξεβάνης Ματθαίος (524 σταυροί)
  3. Τριφωνίδου Μαρία (495 σταυροί)
  4. Κοτσάκης Δημήτριος (452 σταυροί)
  5. Ξανθοπούλου Ελισσάβετ (435 σταυροί)
  6. Χαμήτ Αλή (415 σταυροί)
  7. Τσάτσας Χαράλαμπος (382 σταυροί)
  8. Αχμέτ Μουσταφά (328 σταυροί)

Ακολουθεί ο Αχμέτ Χασάν Οντέρ με 264 σταυρούς χωρίς ωστόσο να εκλέγεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Από την παράταξη της Επανεκκίνησης στη Δημοτική Ενότητα Σαπών εκλέγονται:

  1. Μολλά Αμέτ Μουσταφά (878 σταυροί)
  2. Μαυρίδης Μιλτιάδης (668 σταυροί)
  3. Βασιλειάδης Μιχαήλ (504 σταυροί)
  4. Καδή Αλή (478 σταυροί)
  5. Μοσχάκης Δημήτριος (436 σταυροί)
  6. Σελήμ Γκιοκχάν (393 σταυροί)

Ακολουθεί ο Τζάρα Χαλήτ με 357 σταυρούς χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι η σταυροδοσία καθώς και η κατάταξη των δημοτικών συμβούλων ενδέχεται να αλλάξει αφού η ενσωμάτωση των σταυρών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα δεν είναι τα επίσημα που θα ανακυρηχθούν από το Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, είναι όμως απόλυτα σεβαστό»

Σε δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ο κ. Χαριτόπουλος τόνισε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μίας τεράστιας συλλογικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και στόχο είχε την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών».

«Ο αγώνας που δώσαμε ήταν έντιμος και με αρχές. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, είναι όμως απόλυτα σεβαστό» τόνισε στη συνέχεια ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Φυσικά ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού, αυτή την υπέροχη ομάδα είτε εξελέγησαν, είτε όχι. Συναποτέλεσαν μία εκπληκτική ομάδα δουλειάς».

«Θα ασκήσουμε το ρόλο μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου και την πρόοδο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Χαριτόπουλος.

Απόστολος Ιωάννου: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, τα προβλήματα δεν περιμένουν»

«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες και τους φίλους που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν για μια μεγάλη νίκη αλλαγής σελίδας στο Δήμο μας. Μπαίνουμε σε νέα εποχή.

Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για την συγκινητική προσφορά τους στη μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη υποστήριξή της» τόνισε από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος κ. Απόστολος Ιωάννου.

«Σήμερα δε χρειάζονται λόγια» συνέχισε ο ίδιος «χρειάζεται δουλειά. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Θα ξεριζώσουμε και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Θα ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις προκλήσεις. Όλοι όσοι έχουν διάθεση να προσφέρουν θα αξιοποιηθούν. Εκλεγμένοι και μη. Οφείλουμε έναν δήμο καθημερινά καλύτερο. Επιλύουμε τα ζητήματα. Τιμούμε την εμπιστοσύνη των δημοτών. Κανείς δεν περισσεύει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.