Αιτηματα του αγροτικου κοσμου κατεθεσε στο ΥΠΑΑΤ ο Αντιπεριφερειαρχης Ροδοπης Νικος Τσαλικιδης

Επιπλέον 2 εκατ.ευρώ στο τοπικό πρόγραμμα LEADER Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης-Ξάνθης για ιδιωτικές επενδύσεις

Αιτήματα και θέσεις των τοπικών φορέων του πρωτογενούς τομέα παράλληλα με την ενίσχυση χρηματοδότησης των ιδιωτικών επενδύσεων στο τοπικό πρόγραμμα LEADER ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης, απασχόλησαν τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση και τον Γ.Γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαλικίδης κατέθεσε στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, υπόμνημα που συνυπογράφουν ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Κομοτηνής, ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης, ο Συνεταιρισμός Σκορδοπαραγωγών Ξυλαγανής κι η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών και συνοψίζει αιτήματα και θέσεις των φορέων, που διατυπώθηκαν κατά την αγροτική κινητοποίηση η οποία έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, στις 9 Δεκεμβρίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης στο λόγο του υπογράμμισε, την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα , που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ροδόπης.

Ακόμη, σε συνάντησή του, με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε νέα υπερδέσμευση πόρων για το τοπικό πρόγραμμα LEADER για την υλοποίηση 75 ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή, που κατατέθηκαν προς ένταξη, στην τελευταία πρόσκληση της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Αποτέλεσμα των επαφών, ήταν η έγκριση της υπερδέσμευσης 2 εκατ.ευρώ ενώ αναμένεται επιπλέον κατανομή ενός εκατομμυρίου για την κάλυψη απαιτήσεων δαπάνης σε ιδιωτικά έργα στις ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης. Ο Γενικός Γραμματέας, απένειμε  εύσημα για την πρόοδο υλοποίησης του τρέχοντος τοπικού προγράμματος LEADER- το μεγαλύτερο σε εθνικό επίπεδο, με 135 έργα και δαπάνη που ξεπερνά τα 19 εκατ.ευρώ-  που  συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. «Ευχαριστώ την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συνολικά για το ενδιαφέρον που έμπρακτα επιδεικνύει για την ενδυνάμωση του προγράμματος μας και την επίτευξη των στόχων του που αφορούν στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών μας» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.