«Αυτο που συμβαινει στο Ε.Κ. Κομοτηνης με τον Προεδρο του Π. Μαγαλιο δεν εχει προηγουμενο»

Καταγγελία από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση

Τελειωμό δεν έχει η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελή Μαγαλιού. Η συνδικαλιστική παράταξη δημοσιοποίησε χθες καταγγελία κατά του πρόεδρου στην οποία γίνεται λόγος για  «κατήφορος του προέδρου» και μετατροπή του Εργατικού κέντρου «σε σε όργανο εκβιασμών, κατασκευασμένων απειλών και εκφοβισμού εργαζομένων και εξυπηρέτησης των προσωπικών του εμπαθειών και επιδιώξεων».
 
Αφορμή στάθηκε επιστολή που έστειλε ο κ. Μαγαλιός σε υπάλληλο του εργατικού κέντρου με την οποία  «την απειλεί με κυρώσεις  διότι αργεί στην δουλειά της», σύμφωνα με την καταγγελία. «Αυτή η εργοδοτική τακτική που θυμίζει πρακτικές “ομάδων οργανωμένου εγκλήματος” πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει» επισημαίνει η ΑΣΠ, διευκρινίζοντας στο τέλος πως «κάθε παρόμοια πρακτική θα μας βρίσκει απέναντι και να ξέρουν όλοι πως πολύ γρήγορα θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί “αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”». 

Αναλυτικά η καταγγελία όπως δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ως εξής: 

«Αυτό που συμβαίνει  στο Ε.Κ. Κομοτηνής με τον Πρόεδρό του Π. Μαγαλιό δεν έχει προηγούμενο.
 
Δυστυχώς, κατήφορος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και της παρέας του συνεχίζεται. Έχει μετατρέψει το δευτεροβάθμιο συνδικάτο του Νομού, από θεσμό πάλης, διεκδίκησης και υπεράσπισης εργατικών δικαιωμάτων, σε όργανο εκβιασμών, κατασκευασμένων απειλών και εκφοβισμού εργαζομένων και εξυπηρέτησης των προσωπικών του εμπαθειών και επιδιώξεων!!!
 
Έτσι, δεν έφτασε που σέρνει στα δικαστήρια με ψεύτικες και κατασκευασμένες κατηγορίες την υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου Ρυία  Πατσατζή (η οποία είναι και συνδικαλίστρια και μέλος της νέας Διοίκησης του ΕΚ), προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη και αδιανόητη κίνηση ακόμη και για τους χειρότερους εργοδότες!!! Έστειλε επιστολή με απειλές για «κυρώσεις» (απόλυση;), διότι δήθεν αργεί!! στην δουλειά της, χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος και χωρίς φυσικά να ισχύει κάτι τέτοιο. Κάτι που θα μπορούσε εύκολα να λυθεί  με την τοποθέτηση ρολογιού σήμανσης ωραρίου εργασίας (κάρτα), ώστε να καταγράφεται αντικειμενικά η προσέλευση – αποχώρηση των εργαζομένων του Ε.Κ. κάτι που ζητάει και η ίδια η εργαζόμενη.
 
Εμείς, ως ΑΣΠ Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, απαιτούμε από τον Πρόεδρο, να πάψει να διασύρει τον θεσμό που εκπροσωπεί (για τον προσωπικό του διασυρμό αδιαφορούμε), που κάποιοι πάλεψαν δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για να τον χτίσουν. Ας ασχοληθεί επιτέλους, με τα προβλήματα των εργαζομένων, που δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ας δούμε επιτέλους και μια  επιστολή ή καταγγελία ενάντια σε εργοδότη, γιατί με τους μόνους που ασχολείται είναι με όσους του ασκούν κριτική και αμφισβητούν την «αυθεντία» του.
 
Αυτή η εργοδοτική τακτική που θυμίζει πρακτικές “ομάδων οργανωμένου εγκλήματος” πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Δεν θα επιτρέψουμε, την ώρα που το εργατικό κίνημα επίθεση από παντού, για να καταργήσουν τον συνδικαλιστικό Νόμο1264/82 και να επιβάλουν τον φόβο των μαζικών απολύσεων στους εργάτες, να έχουμε Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου που να συμπεριφέρεται χειρότερα και από τους πιο μνημονιακούς εργοδότες, κυνηγώντας εργαζόμενους με ψέματα και συκοφαντίες.
 
Κάθε παρόμοια πρακτική θα μας βρίσκει απέναντι και να ξέρουν όλοι πως πολύ γρήγορα θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί “αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.