Αφγανισταν: Στην Καμπουλ οι Ταλιμπαν

Κατέλαβαν και την στρατηγικής σημασίας πόλη Τζαλαλάμπαντ

Οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα Καμπούλ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Sky News, στους δρόμους της πρωτεύουσας ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ το προεδρικό παλάτι βρίσκεται σε αποκλεισμό.

To Reuters μεταδίδει ότι στελέχη της αμερικανικής αποστολής εργάζονται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ενώ αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι διάφορα μέλη πρεσβειών ευρωπαϊκών χωρών έχουν μετακινηθεί σε ασφαλέστερη τοποθεσία στην πρωτεύουσα που, εξυπακούεται, κρατείται μυστική.

Το πρωί της Κυριακής – και ενώ η αμερικανική και άλλες ευρωπαϊκές πρεσβείες τελούσαν σε διαδικασία εκκένωσης- οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

«Ξυπνήσαμε το πρωί με τα λάβαρα των Ταλιμπάν παντού στην πόλη. Έχουν μπει στην πόλη. Μπήκαν χωρίς μάχη», επιβεβαίωσε δυτικός αξιωματούχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.