Αδικαιολογητη η καθυστερηση στην εναρξη του προγραμματος των σχολικων γευματων

Την άμεση έναρξη αλλά και την επέκταση του προγράμματος ζητούν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου

Την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, ζητούν με ερώτησή τους στους υπουργούς  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Παιδείας και Θρησκευμάτων, 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάμεσά τους ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται επείγουσα και αναγκαία.

Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να εκδώσει άμεσα την ΚΥΑ που ορίζει τους Δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα  πάρουν σχολικά γεύματα, αλλά και να επεκτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος, εντάσσοντας και άλλες σχολικές μονάδες της επικράτειας σε αυτό, ασκώντας κριτική για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην έναρξη του προγράμματος. Μάλιστα κατηγορούν την αρμόδια Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για προσχηματικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η καθυστέρηση στην εκκίνηση της διανομής οφείλεται στην ανάγκη συλλογής δηλώσεων από τους γονείς, τονίζοντας πως η συλλογή των δηλώσεων των γονέων που επιθυμούν τα παιδιά τους να λαμβάνουν σχολικό γεύμα έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες.

Υπενθυμίζoυν ότι ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προάγοντας την αξία της ισότητας όλων, στο δημόσιο σχολείο, ενώ αναφέρονται και στις πρόσφατες δεσμεύσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, οι οποίες περιλαμβάνουν 680.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών  από το 2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.