Αδιαφορια για την τουριστικη αναπτυξη της Ροδοπης καταλογιζει σε Χ. Μετιο ο Μ. Ταπατζας

Σύγκρουση για ακόμα μια φορά στο Περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή την τουριστική προβολή και τον Σύλλογο Κρυονερίου

Για αδιαφορία στην τουριστική ανάπτυξη της ΠΕ Ροδόπης κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο ο περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Μανώλης Ταπατζάς, κατά την συζήτηση επερώτησής του για το θέμα.

Ο κ. Ταπατζάς επανήλθε στο θέμα της τουριστικής προβολής της Ροδόπης, με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη «κεκλεισμένων των θυρών» στην Κομοτηνή, στην οποία συμμετείχαν μεν εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής, αλλά σε πολύ περιορισμένη συμμετοχή.

Θύμισε δε πως σε σχετικές επερωτήσεις για την τουριστική προβολή της ΠΕ Ροδόπης ο Περιφερειάρχης είχε απαντήσει πως «δεν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει ξεχωριστή τουριστική προβολή μεμονωμένα για περιοχές Περιφερειακών Ενοτήτων», καθώς και τις δικές του παρεμβάσεις για το θέμα της μη ανταπόκρισης, σε σημείο απαξίωσης, της διοίκησης της Περιφέρειας στα αιτήματα του Συλλόγου Κρυονερίου, τον οποίο αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να συναντήσει πρόσφατα.

Για αυτό και τον ρώτησε αν επιμένει ακόμα στη δήλωσή του ότι δεν απαξιώνει τους Συλλόγους που επιχειρούν συνεργασία ή έστω επικοινωνία με τη διοίκηση της ΠΑΜΘ, αν έχει γίνει απολογισμός των όποιων δράσεων τουριστικής προβολής έχουν γίνει ως τώρα για την ΠΕ Ροδόπης και αν τελικά υπάρχει σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής για την ΠΕ Ροδόπης.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη δεν ικανοποίησε τον κ. Ταπατζά, μιας και ο κ. Μέτιος παρέπεμψε λακωνικά στις προηγούμενες απαντήσεις του στις επερωτήσεις που είχε κάνει ο κ. Ταπατζάς, τονίζοντας πως ισχύουν τα ίδια ακριβώς.

«Η απάντηση δεν κοσμεί την ιδιότητά σας και τον θεσμό» σημείωσε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αδιαφορία που θεωρεί πως δείχνει για την ΠΕ Ροδόπης, που υπολείπεται πολύ των άλλων ΠΕ στα θέματα του τουρισμού, και τον έθεσε υπόλογο των κατοίκων της για την απαξίωση που δείχνει για αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.