Αδιαφανεια στις ενισχυσεις των αγροτων καταγγελλουν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για τα κριτήρια στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου από κοινού με 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα κριτήρια στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αδιαφάνεια. Σε ερώτησή τους σημειώνουν ότι εν μέσω πανδημίας αυξάνεται κατακόρυφα η ανασφάλεια και το αίσθημα αδικίας σε χιλιάδες ενεργούς αγρότες που αγωνίζονται να κρατήσουν τις γεωργικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις σε δύσκολες συνθήκες καθώς οι συνεχείς ελλιπείς πληρωμές των ενισχύσεων του Πυλώνα Ι από την κυβέρνηση της ΝΔ στερούν αδικαιολόγητα πολύτιμους πόρους από τους πραγματικούς αγρότες.

Στην ερώτηση τονίζουν πως μέσα σε 2 χρόνια ξηλώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τάξη, διαφάνεια, ορθή, δίκαιη και έγκαιρη πληρωμή των ενωσιακών πόρων για τη γεωργία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων της ΚΑΠ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ που επιβραβεύει ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα ενώ οι πραγματικοί αγρότες βιώνουν την οριζόντια παρακράτηση πάνω από 10% στα δικαιούμενα ποσά της βασικής και πράσινης ενίσχυσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως αν δεν δοθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις προς τον αγροτικό κόσμο σημαίνει πως θα επιβεβαιωθούν οι εύλογες υποψίες για διαπλοκή και στο βάθος «αγριλιές» στην πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.