Αχρειαστη η αποπειρα κοινης ανακοινωσης του Δημου Κομοτηνης με τους αδερφοποιημενους Δημους της Τουρκιας

Δεν θα προσθέσει κάτι, τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, σημειώνοντας πως ο Δήμος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική

Δεν θεωρεί πως θα προσθέσει κάτι στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οποιαδήποτε προσπάθεια για κοινή δήλωση με τους αδερφοποιημένους Δήμους της Κομοτηνής στη Τουρκία ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, όπως ανέφερε στον επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστα Καραΐσκο.

Ο κ. Καραΐσκος είχε αποστείλει πριν από μερικές μέρες επιστολή με την οποία ζητούσε, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, να ζητηθεί από τους Δήμους Yalova και Yildirim, να εκδοθεί μια κοινή δήλωση που να αποδοκιμάζει την επιθετική φρασεολογία εκ μέρους του προέδρου της χώρας και των μελών της κυβέρνησης της γείτονος χώρας.

Απαντώντας ο κ. Γκαράνης εξέφρασε την άποψη πως η επιστολή δεν θα προσθέσει τίποτα τη στιγμή που υπάρχει ένας διπλωματικός μαραθώνιος μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε δε πως ως θεσμικό όργανο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν αρμοδιότητες που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, τις οποίες ασκούν η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, εξ ου θεωρεί πως δεν μπορούν να μπουν σε κομμάτια στα οποία δεν έχουν ρόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.