Α. Τσιπρας: «Αν υπολειπονται 5-10 βουλευτες, ΚΚΕ και ΜεΡΑ 25 να αναλαβουν τις ευθυνες τους

Στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Είναι ένα κρίσιμο θέμα το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Πηγαίνουμε για πρώτη φορά σε εκλογές ισοτιμίας ψήφου», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η εναλλακτική για τη χώρα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σενάριο εφικτό» είπε και επεσήμανε ότι «αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους». 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ΚΚΕ και στο ΜέΡΑ 25, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αν υπολείπονται 5-10 βουλευτές για να έχουμε πλειοψηφία για προοδευτική σύγκλιση, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση ή αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη με απανωτές εκλογές και με περιπέτειες για τη χώρα να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε εδώ και 4 χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα είχε σημειώσει ότι η απλή αναλογική συνεπάγεται και ευθύνες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.