Α. Κουγιουμτζογλου: «Ηταν ο κ. Μητσοτακης που εβαλε την ΕΥΠ  να παρακολουθει το μισο πολιτικο συστημα∙ δε θα την εβαζε να του φτιαξει ενα βολικο προεκλογικο αφηγημα;»

Η Συντονίστρια ΝΕ Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ σε μια συζήτηση για το τρέχον ζήτημα της τουρκικής επιρροής στη Θράκη

Φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών αποτελεί το «χρώμα» του νομού Ροδόπης, όπως αυτό προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, γεγονός που έδωσε την αφορμή ώστε να φουντώσουν και πάλι οι κατηγορίες τόσο για εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου όσο και για κατευθυνόμενες ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής. Το ζήτημα έλαβε μεγάλη διάσταση τόσο σε τοπικά όσο και σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, ανοίγοντας και πάλι μια συζήτηση με ιδιαίτερα συγκρουσιακούς τόνους μεταξύ των κομμάτων και των κομματικών αρχηγών.

Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, Συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούμενη στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή τοποθετήθηκε επί του θέματος, με αφορμή τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας. Σχολίασε, ακόμη, τις πρακτικές της αντίπαλης παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη σε χωριά της ορεινής Ροδόπης  προ λίγων ημερών, αλλά και τη γενικότερη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας αυτό το διάστημα.

«Τα φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης»

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι παρατάξεις, η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση ως «αθλιότητα» αναφέροντας  πως «πρώτη φορά δημιουργείται πρόβλημα με την επιλογή των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Μάιου, ενώ όταν επέλεγαν φυσικά κάποιον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα». Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, κατά την επίσκεψη της σε χωριά του ορεινού όγκου της Ροδόπης προ λίγων ημερών, δήλωσε πως ο τόνος καθώς και όσα ειπώθηκαν, θύμιζαν περισσότερο «ωμό εκβιασμό με λογικές μαφίας» προς τους μειονοτικούς συνομιλητές της, παρά συζήτηση. Μάλιστα η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, χαρακτήρισε ντροπιαστικά τα όσα ακούστηκαν και κατηγόρησε, τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη, για «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», στο πλαίσιο των οποίων επιστρατεύεται ακόμα και η ΕΥΠ. «Ήταν ο κ. Μητσοτάκης που έβαλε την ΕΥΠ  να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δε θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα;», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. Έκανε ακόμη λόγο για εξευτελισμό κάθε έννοιας κράτους δικαίου, δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει σε αυτό τον «ακροδεξιό κατήφορο», όπως χαρακτηρίστηκε.

«Πρωταγωνιστεί η απαγόρευση υποψηφίων, η φοβικότητα και η προσβολή των ελλήνων πολιτών»

«Τραγικό λάθος» συνιστά για την κ. Κουγιουμτζόγλου το γεγονός ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκης,  άνοιξε συζήτηση ως προς την αλλαγή υποψηφίων στο νομό Ροδόπης, καθώς όπως ανέφερε: «Λέει έτσι, στους έλληνες ψηφοφόρους της μειονότητας ότι αδιαφορεί για τη δημοκρατική τους ψήφο και ότι πρέπει να αντικατασταθούν με άλλον υποψήφιο», γεγονός που δύναται να πάρει μεγάλες διαστάσεις για τη Ροδόπη, δημιουργώντας μια μακρά περίοδο εντάσεων στην περιοχή και αλλάζοντας την οπτική των ανθρώπων της μειονότητας για την ελληνική πολιτεία. 

Μάλιστα η κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, έκανε λόγο για υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας θυμίζοντας τα όσα ευαγγελίζονταν με τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τη θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας που υποσχόταν.

 Τέλος, ως προς το ενδεχόμενο αυτή η ένταση να έχει ενισχυτικό χαρακτήρα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη κάλπη, η ίδια δήλωσε πως η τρέχουσα κατάσταση είναι ένα παιχνίδι με περίεργους όρους, που όμως κατά τη δική της άποψη δεν γίνεται αποδεκτό τόσο από τη μειονότητα όσο και από την πλειονότητα, οι οποίες δεν αποδέχονται αυτές τις πρακτικές και γι’ αυτό θα δώσουν την απάντηση τους στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.