Α. Κασαπαντωνιου: «Το μηνυμα νομιζω ειναι ενα, οσο πιο δυνατο το ΚΚΕ, τοσο πιο δυνατος θα ειναι ο λαος την επομενη μερα»

«Το δικό τους άγχος είναι πώς θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η δική μας ζωή»

Καθώς βρισκόμαστε πλέον επίσημα στην τελική ευθεία προς την κάλπη, με μόνο λίγα εικοσιτετράωρα να μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου και την πρώτη, τουλάχιστον, αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων κομμάτων, το πολιτικό κλίμα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονους και συγκρουσιακούς, θα έλεγε κανείς, ρυθμούς.

Ευκαιρίας δοθείσης, η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με το ΚΚΕ, μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, το έως τώρα έργο του κόμματος και την στόχευση του, καθώς επίσης απευθυνόμενη κυρίως στη νεολαία και στους πολίτες της Ροδόπης τους παρότρυνε να προσφέρουν έμπρακτα στο κόμμα την υποστήριξη τους την Κυριακή των εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, η υποψήφια βουλευτής, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την επόμενη μέρα της χώρας, τονίζοντας πως αυτό θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο του την ευημερία του λαού και να βρίσκεται στο πλευρό του, προκειμένου να αγωνίζονται από κοινού για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Επιπλέον, η κ. Κασαπαντωνίου, έκανε λόγο για την εμφανώς κοινή σύμπλευση των «αντιλαϊκών», όπως τα χαρακτήρισε, κομμάτων, η οποία οφείλεται στα κοινά προγράμματα που αυτά διαθέτουν και τόνισε την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, προκειμένου να προκύψει μια όσο το δυνατόν καλύτερη επόμενη ημέρα για την χώρα και τους πολίτες.

Αμαλία Κασαπαντωνίου όμως αναλυτικότερα…

«Την επομένη η ψήφος του ΚΚΕ παραμένει στο ΚΚΕ, δίνοντας δύναμη σε όλους εμάς…»

ΠτΘ: κ. Κασαπαντωνίου, ποια είναι τα συναισθήματα σας λίγο πριν την τελική ευθεία; Λίγο πριν την άνω τελεία, η οποία αναμένεται να μπει; 

Α.Κ: Νομίζω  θετικά είναι τα συναισθήματα, πήραμε μεγάλη ανάταση μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες λαού και νεολαίας πλημμύρισαν τους δρόμους. Ήταν μια συγκέντρωση με μεγάλη μαχητικότητα, με παλμό και πραγματικά μέχρι και τις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής που κλείνουν οι κάλπες, συνεχίζουμε, χωρίς να αφήνουμε κανένα λεπτό να πάει χαμένο. Ένας κόσμος, με βάση  και τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι στο ερώτημα  αν σκέφτεστε να ψηφίσετε ΚΚΕ απαντάει θετικά, αυτό θέλουμε να εκφραστεί την Κυριακή και εδώ στην πόλη μας, στο νομό μας και στη Ροδόπη.    

ΠτΘ: Ο κ. Κουτσούμπας στο «Κόκκινο Σύνταγμα» όπως είπατε και εσείς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, είπε μεταξύ άλλων πως αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους και θα σχηματίσουν κυβέρνηση κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας. Ποια είναι η δουλειά του ΚΚΕ την επομένη της 21ης Μαΐου κ. Κασαπαντωνίου;

Α.Κ: Είναι όλα αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα. Την επομένη η ψήφος του ΚΚΕ παραμένει στο ΚΚΕ, δίνοντας δύναμη σε όλους εμάς που την επόμενη μέρα θα είμαστε μέσα στους χώρους εργασίας και θα παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις μισθών με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Θα είμαστε έξω από κάθε σπίτι, που θα τολμήσουν κάνουν πλειστηριασμούς, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επομένη των εκλογών και πραγματικά είμαστε όλοι μας και μόνοι τους και καλούμε και τον κόσμο να το σκεφτεί. Οι ανάσες ανακούφισης που υπήρξαν και πραγματικά το ότι ήμασταν όλοι μας εκεί, φάνηκε και σε χώρους εργασίας όπως στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στην e-food, στα πετρέλαια Καβάλας. Ήμασταν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μαζί με τους κομμουνιστές, χωρίς να περιμένουμε σωτήρες να λύσουν, να τάξουν και απλά να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ήμασταν όλοι μας όταν, την προηγούμενη εβδομάδα, γκρεμίσαμε οι φοιτητές με τους κομμουνιστές την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και εκφράστηκε και στις φοιτητικές κάλπες από χιλιάδες νέους, σε όλη την Ελλάδα, ότι δεν ανέχονται την κοροϊδία των κομμάτων που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν και βλέπουν σαν κόστος τις δικές μας ανάγκες, υπερασπιζόμενοι το μεγάλο κεφάλαιο. Γι αυτό και από τις 22 του Μάη, η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και με όποιο κορμό, είτε ΣΡΙΖΑ είτε ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα ως μπαλαντέρ, θα υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, τα οποία θα συνεχίσουν να μαυρίζουν τις δικές μας ζωές.

Επομένως πραγματικά είμαστε όλοι μας και καλούμε τον κόσμο που προβληματίζεται ή αμφιταλαντεύεται, να κάνει το βήμα. Υπάρχουν πολλές δηλώσεις στήριξης ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι για πρώτη φορά τολμούν και στηρίζουν το ΚΚΕ. Ας πούμε πριν διάβαζα για έναν νοσοκομειακό γιατρό, ο οποίος βλέποντας την στάση του ΚΚΕ μέσα στην πανδημία, θέτει ως κριτήριο ψήφου το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν είπε ούτε θα λογαριαστούμε μετά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα έριξε μόνο στην ατομική ευθύνη, όπως η Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας και τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν για την υγεία μας, είπαμε ότι κάτω από τα καλυμμένα στρώματα έχουμε φωνή. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μεταξύ άλλων, γι’ αυτό λέμε ότι είμαστε όλοι μας και είναι μόνοι τους. Πριν λίγες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο οι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν πάνω από 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα τα οποία ετοιμάζονται από Δευτέρα 22 Μάιου να τα υλοποιήσουν. Η στρατηγική τους σύμπλευση έτσι αποδεικνύεται. Με όλες αυτές τις σκέψεις λέμε ότι πρέπει να γεμίσουν οι κάλπες της 21ης Μάη με πιο πολλά κόκκινα βόλια και εδώ στην Κομοτηνή, εδώ στη Ροδόπη, γιατί την επόμενη μέρα θα είμαστε εκεί.

«Το αν βγήκαμε κερδισμένοι ή όχι αποκαλύπτεται»

ΠτΘ: Τόσο ως πολίτης, ροδοπίτισσα, όσο και δευτερευόντως ως υποψήφια, θεωρείτε ότι οι ροδοπίτες και οι ροδοπίτισσες, οι Έλληνες συλλογικά, βγήκαμε σοφότεροι από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο ή τελικά είχαμε την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων; 

Α.Κ: Εμείς ως ΚΚΕ συνεχίσαμε να συνομιλούμε με εργαζόμενους, να μπαίνουμε μέσα σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια και να κάνουμε περιοδείες στα χωριά. Στις προεκλογικές περιόδους ίσως ο κόσμος να συζητάει περισσότερο. Ξέρετε είναι και ότι κάποιοι που προβληματίζονται θέλουν να ακούσουν, θέλουν να δουν, τι έχει να τους πει καθένας, ώστε να καταλήξουν και να πάνε να ψηφίσουν. Την προηγούμενη τετραετία με όλα όσα ζήσαμε και με την πανδημία, βγάλαμε κάποια συμπεράσματα. Και με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που χιλιάδες λαού κινητοποιήθηκαν φωνάζοντας ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν έχουν τις ευθύνες τους και το κέρδος ευθύνεται και για τα άλλα Τέμπη που υπάρχουν στην ζωή μας. Θεωρώ ότι ναι άνοιξε μια συζήτηση. Το αν βγήκαμε κερδισμένοι ή όχι αποκαλύπτεται. Αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο το πώς στρατηγικά συμπλέουν τα αστικά κόμματα. Όλοι μιλάνε για κοστολογημένα προγράμματα, όλοι λένε το πώς θα ανέβουμε εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά για ποιον τα λένε; Όλα αυτά αγγίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια; Τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τη νέα γυναίκα, που σήμερα μας ακούει μέσα από την εκπομπή σας; Δηλαδή το δικό τους άγχος είναι πώς θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η δική μας ζωή, γιατί νόμους, όπως για παράδειγμα, ότι το 95% των φόρων το πληρώνει ο λαός και μόνο το 5% πληρώνουν οι μεγάλες βιομηχανίες, το ψήφισαν και τα τρία κόμματα.

«…όλους τους άλλους τους έχουμε δοκιμάσει»

ΠτΘ: Καλέσατε όσες και όσους μας ακούνε να αυξήσουν τα κόκκινα βόλια, όπως τα χαρακτηρίσατε, στις κάλπες της Κυριακής. Ποιο είναι το τελικό σας μήνυμα προς όλες και όλους όσοι θα το πράξουν και όσοι ενδεχομένως όμως ακόμα το σκέφτονται, δεδομένου ότι σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις τελικά αυτοί, οι οποίοι αναμένεται να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα είναι οι αναποφάσιστοι και βεβαίως οι νέοι;  

Α.Κ: Το μήνυμα νομίζω είναι ένα: τώρα ΚΚΕ, όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα. Ακόμη και κάποιοι που αμφιταλαντεύονται μας έχουν δει όλο το προηγούμενο διάστημα. Ξέρουν ότι είναι το μόνο σταθερό κόμμα, χωρίς δεσμεύσεις απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στο ΝΑΤΟ, επομένως και την επόμενη μέρα ξέρουν ότι  θα είναι αυτό που και μέσα και έξω από τη Βουλή θα συνεχίσει να συγκρούεται με αυτές τις πολιτικές, που θέλουν να μαυρίσουν τη ζωή μας, θα πρωτοστατεί ώστε οι σύγχρονες ανάγκες σήμερα των εργαζομένων και του λαού να ικανοποιούνται, θα συνεχίζει να κατεβάζει και να αναδεικνύει νόμους και τροπολογίες για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Επομένως με αυτό το κριτήριο και με το ότι όλους τους άλλους τους έχουμε δοκιμάσει, έχουμε δει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε δει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα δούμε κάποια στιγμή και ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, λέμε ότι τώρα ΚΚΕ για να βγει ένα μπόι ψηλότερος ο λαός μας το βράδυ της Κυριακής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.