Α. Γεωργιαδης: Σε τρεις με τεσσερις εβδομαδες ξεκινανε οι πρωτες πληρωμες απο τον ΕΦΕΠΑΕ στην ΑΜΘ

Ζήτησε από τους εργαζόμενους άμεσα αντανακλαστικά για να καλυφθεί το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε από την δυσλειτουργία της ΔΕΣΜΟΣ

Ως το πρώτο και κύριο προσωπικό του στοίχημα για την περιοχή της Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, του Υπουργείου και όλων των εμπλεκομένων, χαρακτήρισε την άμεση εκκαθάριση, αξιολόγηση αλλά και τελική πληρωμή των δικαιούχων τόσο των ενισχύσεων του κορωνοϊού όσο και κάθε προγράμματος ΕΣΠΑ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από την Κομοτηνή.

Ο κ.  Γεωργιάδης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του νέου παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή, που αντικαθιστά την ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, συνομίλησε με τους εργαζομένους αλλά και τους νεοπροσληφθέντες που βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας, για να τους ζητήσει να επιδείξουν άμεσα αντανακλαστικά ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε τους προηγούμενους μήνες από την δυσλειτουργία της ΔΕΣΜΟΣ.

Ο κ.Γεωργιάδης συνοδευόταν από τους βουλευτές κ.κ Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση, καθώς και από τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ κ. Αντώνη Γραβάνη, οι οποίοι αμφότεροι ευχαρίστησαν τον υπουργό για την λύση που δόθηκε για την ορθή λειτουργία της εταιρείας και κατ’ επέκταση την αποπληρωμή των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ.  Γεωργιάδη σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες ξεκινάνε οι πρώτες πληρωμές, κι από κει και πέρα η ροή θα είναι συνεχής μέχρι τέλος του χρόνου.  «Το σύνολο του ποσού που πρέπει να απορροφήσουμε μέχρι το τέλος του 2023, είναι σχεδόν 150 εκατομμύρια. Και 150 εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή αυτή,  δεν είναι λίγα λεφτά, είναι πολλά λεφτά» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «θα ήταν ανεπίτρεπτο να μην απορροφήσουμε αυτά τα λεφτά».

Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται το απόγευμα να δώσει το παρών στα εγκαίνια του ανακαινισμένου εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.