8 προτασεις ετοιμαζεται να καταθεσει στο Αντωνης Τριτσης ο Δημος Κομοτηνης

Περιλαμβάνουν την μεγάλη ανάπλαση στο Πάρκο της Περιφέρειας, την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και καινούρια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο

Οκτώ προτάσεις φαίνεται ότι θα καταθέσει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ο Δήμος Κομοτηνής με στόχο τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων στις προσκλήσεις του προγράμματος λήγει (εκτός απροόπτου) στο τέλος του Μαΐου, μετά από επανειλημμένες αναβολές λόγω της πανδημίας, αλλά και της καθυστέρησης του Υπουργείου Εσωτερικών να καθορίσει το πλαφόν κάθε Δήμου και Περιφέρειας για την χρηματοδότηση του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές δεν είναι οι μοναδικές προτάσεις του Δήμου στο πρόγραμμα, μιας και θα υπολογιστούν και αυτές που είχαν ενταχθεί στο Φιλόδημο, και προχωρούν κανονικά.

Η μεγάλη παρέμβαση στο πάρκο της Περιφέρειας

Το σημαντικότερο, και μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό, έργο το οποίο θα υποβάλλει ο Δήμος είναι η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το παλαιό Γυμνάσιο Αρρένων, μια πρόταση η οποία, να θυμίσουμε, είχε υποβληθεί και στον πρόδρομο του Αντώνης Τρίτσης, το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Αφορά εργασίες ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου της Περιφέρειας, αλλά και στο ΔΗΠΕΘΕ, καθώς και την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 1ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, ένα έργο που έχει προϋπολογισμό περίπου 10 εκ. ευρώ.

Όσο για τα άλλα έργα, ξεχωρίζει η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Κομοτηνής, που έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση και την αποτύπωση των συλλογών μουσείων του Δήμου.

Επιπλέον θα υποβληθεί πρόταση για την προμήθεια 5 ηλεκτρικών επιβατηγών οχημάτων, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό των υπηρεσιών στο Δήμο Κομοτηνής.

Παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στις σχολικές μονάδες, με 3 από τις οκτώ προτάσεις να αφορούν τις εγκαταστάσεις. Ο Δήμος έτσι θα υποβάλλει προτάσεις για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικότερες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των αύλειων χώρων των σχολείων του, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Τέλος ελπίζει μέσω του Αντώνης Τρίτσης να προχωρήσει σε ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν «Γωνιές Ανακύκλωσης», χώροι όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα, ενώ θα προχωρήσει η προμήθεια κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που θα έχει παρόμοια λειτουργία..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.