8 πρωην βουλευτες της Περιφερειας ΑΜΘ στη λιστα των 116 πρωην βουλευτων που ζητουν αναδρομικα

Με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

8 πρώην βουλευτές από την Περιφέρεια ΑΜΘ περιλαμβάνονται στην λίστα των 116 πρώην βουλευτών που βρίσκονται στη λίστα αυτών που με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν ζητήσει με το νόμιμο τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.
 
Οι αγωγές είχαν κατατεθεί μετά την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 με την οποία αυξήθηκαν οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές, η συγκεκριμένη απόφαση δεν εφαρμόστηκε στους δικούς τους μισθούς και συντάξεις.
 
Να σημειωθεί βέβαια ότι μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων πολλοί από τους αναφερόμενους βουλευτές δήλωσαν ή ανακοίνωσαν πως έχουν παραιτηθεί των διεκδικήσεών τους από το Ελληνικό Δημόσιο, ήδη από το 2012 ή και παλιότερα.
 
Ανάμεσα στους βουλυτές της Λίστας είναι οι: Σωτήρης Στολίδης (Ξάνθης, ΠΑΣΟΚ) Γκαλήπ Γκαλήπ (Ροδόπης ΠΑΣΟΚ), Λεωνίδας Λυμπερακίδης (Έβρου ΝΔ) Θεοφάνης Δημοσχάκης (Έβρου ΝΔ) Σταύρος Κελέτσης (Έβρου ΝΔ) Ιωάννης Τσακλίδης (Καβάλας ΠΑΣΟΚ), Φλώρος Κωνσταντίνου (Δράμας ΠΑΣΟΚ) Σταυρ. Δαϊλάκης (Δράμας, ΝΔ)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.