446 παιδια της Ροδοπης εκτος Βρεφονηπιακων-Παιδικων Σταθμων και ΚΔΑΠ

Να αποκαταστήσει την αδικία ζητά από την κυβέρνηση ο Δ. Χαρίτου

Σε 446 υπολογίζονται στη Ροδόπη οι αιτήσεις παιδιών που απορρίφθηκαν  από τους  βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ. Το θέμα έφερε στη βουλή ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου κάνοντας λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης που «δείχνει την κοινωνική της αναλγησία και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο βουλευτής με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Λιβεριάδου Νατάσσα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή πρόκειται για  420 παιδιά  στον Δήμο  Κομοτηνής,  2 στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, 8 στο Δήμο  Αρριανών και 16 στον Δήμο  Ιάσμου. «Η κυβερνητική αυτή  αναλγησία αποτελεί  ένα μόνο μέρος από την γενικότερη πολιτική εγκατάλειψης της Ροδόπης που  ακολουθείται κατά την τελευταία διετία και που έχει τεράστιες επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και για την οικονομία της» τονίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του, ζητώντας, μαζί με 13 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφουν, από τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων να λάβουν άμεσα μέτρα, όπως έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος νέων ζευγαριών και ευπαθών οικονομικά οικογενειών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.