40 νεοι “ανεκριναν” τους βουλευτες της Ροδοπης

Στο πρώτο debate cafe που διοργάνωσε το Europe Direct Κομοτηνής ανάμεσα στους βουλευτές της Ροδόπης και νέους

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία, το Δίκτυο Eurodesk και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργάνωσαν το Σάββατο στο πλαίσιο του δομημένου διαλόγου στη Λέσχη Κομοτηναίων το πρώτο debate cafe με νέους και τους τρεις Βουλευτές Ροδόπης, τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (Ν.Δ.) και τους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ). Στη συζήτηση συμμετείχαν περίπου 40 νέοι, φοιτητές, Κομοτηναίοι, μαθητές, εκπρόσωποι της αρμενικής κοινότητας, των Νέων Ευρωπαίων Φεντραλιστών και εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Οι νέοι αφού άκουσαν τις τοποθετήσεις των τριών βουλευτών υπέβαλλαν τις δικές τους ερωτήσεις πάνω στα θέματα της ανεργίας και του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσει η περιοχή, τη σημασία της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του διαπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής. 

Οι τρεις βουλευτές απάντησαν αβίαστα σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι νέοι, δηλώνοντας μάλιστα εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις τους για την περιοχή και το βάθος των ερωτήσεων που τους υπεβλήθησαν. Θέματα που μονοπώλησαν ήταν η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής, η μειονοτική εκπαίδευση, αλλά και η εκμετάλλευση των αξιοθέατων της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.