Ψηφιστηκε ο προυπολογισμος του Δημου Μαρωνειας- Σαπων

Ο μεγαλύτερος των τελευταίων 10 ετών σύμφωνα με τη δημοτική αρχή

Ψηφίστηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών, με ψήφους 12 υπέρ και 10 κατά, ο προϋπολογισμός του έτους 2023 του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 10 ετών και παρόλη την οικονομική κρίση, την πανδημία του κορωνοϊού και όλες τις άλλες αντιξοότητες που παρουσιάζονται εποχιακά, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να τον έχει αυξημένο κατά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, των τελευταίων δημοτικών περιόδων και σε ποσοστό περίπου 40%.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό επιτεύχθηκε χωρίς την αύξηση τελών και την μετακύλιση άλλων βαρών στους δημότες.

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Ο προϋπολογισμός είναι πολύ καλά στοχευμένος, αποδεικνύοντας και μια διεκδικητικότητα, η οποία αποδίδει»

Μιλώντας στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» ο δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος εξήγησε πως η αύξηση του προϋπολογισμού οφείλεται στην ένταξη έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Φέτος ο προϋπολογισμός έχει τέτοια μεγάλα έργα μέσα, όπως είναι το έργο της ύδρευσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των γεωτρήσεων, το έργο της σύνδεσης για τον βιολογικό καθαρισμό, το έργο επεξεργασίας λυμάτων βιολογικού καθαρισμού και κάποια άλλα λίγο μικρότερα, τα οποία ανεβάζουν τα νούμερα και έτσι κι εμάς μας κάνει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Σε μια περίοδο τέτοιων κρίσεων, όταν μπορείς, χωρίς να επιβαρύνεις τους δημότες σου, δηλαδή χωρίς να αυξάνεις τέλη, είναι νομίζω κάτι θετικό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος σε παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες «που μπορέσαμε και φέραμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα για να έχουμε έναν ελπιδοφόρο προϋπολογισμό μετά από χρόνια πανδημίας και κρίσης, δίνοντας και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους συμπολίτες μας».

«Δεν τον θεωρώ ιδανικό, θα μπορούσε να είναι και καλύτερος» εκμυστηρεύθηκε ο κ. Χαριτόπουλος στη συνέχεια για να αντιτείνει ωστόσο ότι «με βάση το τι  ισχύει, το τι παραλάβαμε και τι απαιτήσεις υπάρχουν, νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ καλά στοχευμένος, αποδεικνύοντας και μια διεκδικητικότητα, η οποία αποδίδει».

«Θα επιχειρήσουμε του χρόνου, ο προϋπολογισμός του ’24 δηλαδή, να είναι ακόμη καλύτερος. Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας έναν προϋπολογισμό που είναι δυναμικός» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.