3 χρονια «Εμπρος»: Με την επανεκλογη του Οντερ Μουμιν ως επικεφαλης ολοκληρωθηκε το 1ο Γενικο Εκλογικο Συνεδριο

Απολογισμός πεπραγμένων, υπερψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού και οριοθέτηση των στόχων της επόμενης τριετίας στην ατζέντα της πρώτης διοργάνωσης του συνδυασμού

Οντέρ Μουμίν, επικεφαλής «Εμπρός» – Δήμαρχος Ιάσμου

 «Σε 10 χρόνια εγώ μπορεί να μην είμαι επικεφαλής, η παράταξη όμως θα είναι σίγουρα παρούσα στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Ιάσμου»

Στα βήματα «μεγάλων» πολιτικών οργανισμών και κομμάτων κινείται η διοικούσα παράταξη του Δήμου Ιάσμου «Εμπρός» που την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησε το πρώτο του Γενικό Εκλογικό Συνέδριο.

Έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής – ιδρύθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2018- αλλά και δύο χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Ιάσμου υπό τον επικεφαλής του συνδυασμού, Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, τα μέλη του συνδυασμού που σήμερα αγγίζουν τα 133 έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο όπου μεταξύ άλλων υπερψηφίστηκε ο εσωτερικός κανονισμός του Συνδυασμού, έγινε απολογισμός της έως τώρα πορείας του, ενώ ανανεώθηκε για ακόμα τρία χρόνια, η ψήφος «εμπιστοσύνης» στον επικεφαλής του Οντέρ Μουμίν, με ομόφωνη ψηφοφορία.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νουρετίν Μουσταφά, του αείμνηστου μέλους του συνδυασμού, με τις διεργασίες να ξεκινούν με την εκλογή του Προεδρείου, αποτελούμενο από τον κ.Μεχμέτ Μεχμέτ, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, τον κ.Μουμίν Μουμίν, Αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδήμαρχο Ύδρευσης & Αποχέτευσης  και την κ.Πασχαλίνα Καπούλα, νέο μέλος του συνδυασμού.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ανανέωσε με την ομόφωνη ψήφο των μελών του συνδυασμού την θητεία του ως επικεφαλής του για την επόμενη τριετία

Δημοκρατική και πολυεπίπεδη αντίληψη διακυβέρνησης

«Εμείς στα δημοτικά δρώμενα, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά, στη διοίκηση του δήμου Ιάσμου, έχουμε πρωτοπορήσει, έχουμε πρωτοστατήσει, φέροντας καινούργιες πρακτικές και στον τρόπο λειτουργίας και του δήμου, αλλά και του συνδυασμού μας και των συνδυασμών γενικότερα. Προσπαθούμε να είμαστε μια ποιοτική διοίκηση, ένας ποιοτικός συνδυασμός, με επίπεδο το οποίο αντιστοιχεί και εκφράζει πολύ πιο ποιοτικά δεδομένα, και μια αντίληψη διακυβέρνησης, δημοκρατική και πολυεπίπεδη, η οποία δεν έχει εκφραστεί τοπικά τουλάχιστον, μέχρι σήμερα» ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο επικεφαλής του συνδυασμού κ.Οντέρ Μουμίν.

Εξειδικεύοντας ως προς την επιλογή του συνεδρίου ο ίδιος εξήγησε πως στα βήματα μεγάλων συνδυασμών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων, το συνέδριο κρίθηκε απαραίτητο για έναν «υγιή αυτοδιοικητικό οργανισμό, μια κίνηση πολιτών, όχι απαραίτητα υποψηφίων αλλά όσων υιοθετούν τις ίδιες αρχές και αξίες με εμάς αυτοδιοικητικά».

«Οι αρχές του συνδυασμού είναι πάνω από πρόσωπα. Στην βάση αυτή προσπαθήσαμε και νομίζω δημιουργήσαμε ή έστω θέσαμε τις βάσεις, για ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, για μια αυτοδιοικητική παράταξη, για τα επόμενα είκοσι χρόνια» συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «εγώ μπορεί να μην είμαι επικεφαλής αυτής σε δέκα, δεκαπέντε χρόνια, θα είναι όμως σίγουρα αυτή η παράταξη στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Ιάσμου». «Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να μας εμπνέουν αυτές οι αρχές, όχι μόνο τα ήδη υφιστάμενα μέλη, αλλά και όλους όσους θα έρθουν, είτε το επόμενο διάστημα χρονικά, αλλά και μετά από χρόνια, και τους νέους μας» ανέφερε.

Τα 10 άρθρα του Εσωτερικού Κανονισμού

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου ψηφίστηκε και ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συνδυασμού, που καταρτίστηκε και απαρτίζεται από 10 άρθρα. Ένας κανονισμός που όπως εξήγησε ο κ. Μουμίν αφορά στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών του συνδυασμού, την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής, των αρμοδιοτήτων της εκτελεστικής επιτροπής, τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας του συνδυασμού, την διαδικασία κάθε συνεδρίου με ορίζοντα πραγματοποίησης ανά τρία χρόνια κ.ο.κ. «Όταν θέλουμε να είμαστε ένας σοβαρός οργανισμός, πρέπει να υιοθετήσουμε κάποιες αρχές. Είναι κάτι που δεσμεύει εσωτερικά ως εσωτερικός κανονισμός όλους όσους εντάσσονται στον συνδυασμό μας» ανέφερε ο ίδιος.

«Προσομοιάζω τον Δήμο Ιάσμου με κατεστραμμένο αεροπλάνο, τα κομμάτια του οποίου ενώσαμε, εμπλουτίσαμε και είναι πλέον έτοιμο να απογειωθεί και να ταξιδέψει»

Πέραν του εσωτερικού κανονισμού όπως έκανε γνωστό ο ίδιος διανεμήθηκε στα μέλη του συνδυασμού, και θα διαμοιραστεί και σε όλους του δημότες του Ιάσμου, ένα απολογιστικό έντυπο, των δέκα μεγαλύτερων έργων της πρώτης διετίας του συνδυασμού στην διοίκηση του Δήμου. Μια διετία κατά την οποία όπως τόνισε ο ίδιος «παραλάβαμε ένα ερείπιο, ένα αεροπλάνο, που ήταν κατεστραμμένο και διαλυμένο σε πολλά κομμάτια». Προσομοιάζοντας τον Δήμο Ιάσμου με το αεροπλάνο αυτό ο κ. Μουμίν επεσήμανε πως «εμείς ενώσαμε αυτό το αεροπλάνο, τα βασικά του κομμάτια, τα κύρια – ζωτικά όργανα λειτουργίας του, βάλαμε όμως και επιμέρους κομμάτια, ώστε όντας πλέον επισκευασμένο, να απογειωθεί και να ταξιδέψει». «Τώρα είμαστε στη δεύτερη διετία της δημοτική περιόδου, που πρέπει αυτό το αεροπλάνο να τρέξει με μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε χαρακτηρίζοντας το 2022 ως το πιο παραγωγικό έτος για την υφιστάμενη διοίκηση.

Το προεδρείο του συνεδρίου αποτελούμενο από τον Μεχμέτ Μεχμέτ, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, τον Μουμίν Μουμίν, Αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδήμαρχο Ύδρευσης & Αποχέτευσης και την Πασχαλίνα Καπούλα, νέο μέλος του συνδυασμού

Οδικές υποδομές και διαχείριση των αδέσποτων οι προτεραιότητες της επόμενης διετίας

Αναφερόμενος στον απολογισμό που πραγματοποιήθηκε ο ίδιος εστίασε στο κομμάτι της ανεργίας και των δράσεων καταπολέμησής της, όπως το πρώτο και μοναδικό γραφείο απασχόλησης που ιδρύθηκε, ενώ ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο Δήμαρχος Ιάσμου έδωσε βαρύτητα στα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, αλλά και στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, όπου όπως γνωστοποίησε σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κυνοκομείου.

«Το ευχάριστο ήταν ότι όλοι οι σύνεδροι, όλα τα μέλη του συνδυασμού σχεδόν, μπορούσαν να πάρουν το λόγο, να εκφραστούν, να πουν τα θετικά και τα αρνητικά, να μεταφέρουν τα προβλήματα από τους οικισμούς τους, αν και είναι κάτι που εμάς μας εκφράζει σαν παράταξη, το να είμαστε κοντά στον δημότη, αλλά να είμαστε και σε διαρκή επικοινωνία και με τα δικά μας τα μέλη, τα  οποία είναι 133.  Η πανδημία μας έκανε λίγο πιο προσεκτικούς στις επαφές μας, αλλά νομίζω ότι ξεπερνώντας και την πανδημία από το ’22 και μετά, θα εντείνουμε, θα εντατικοποιηθούν και αυτές οι προσπάθειες προσέγγισης του κοινού και των μελών του συνδυασμού μας» ανέφερε.

 Όπως και στο τέλος του συνεδρίου έτσι και στην συνέντευξή του ο κ. Μουμίν απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του συνδυασμού για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο 1ο συνέδριο του συνδυασμού, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του επανεκλέγοντάς τον στην θέση του επικεφαλής στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για περισσότερη δουλειά στη διοίκηση του δήμου Ιάσμου και μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και ευρείας νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

«Όταν ορκίστηκα συμβουλεύτηκα έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό που έχει αποχωρήσει από τα δρώμενα, και μου είπε ότι η προεκλογική περίοδος για την επόμενη θητεία αρχίζει από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων μου. Έτσι λειτουργούμε. Και η ένταξη μελών πρόωρα, πρωτόγνωρα για τα δεδομένα τα δικά μας, αυτό σηματοδοτεί» ανέφερε. «Θέλω όμως να δώσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα αυτή η μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη που κέρδισε μια μεγάλη, δυνατή μάχη στις προηγούμενες εκλογές, με τη συγκατάθεση των συνδημοτών μας, θα είναι νικητής. Το πιστεύουμε ακράδαντα, γιατί αν δεν πιστέψεις σε κάτι δεν μπορείς ούτε να το κερδίσεις, ούτε να επιχειρήσεις, αλλά ούτε να τα καταφέρεις. Εμείς όλοι από κοινού πιστεύουμε ότι θα είμαστε και πάλι ο μεγάλος νικητής και των επόμενων εκλογών και μέχρι τότε έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας να προσφέρουμε στους συνδημότες μας» τόνισε για να καταλήξει ευχόμενος καλή δύναμη και στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του συνδυασμού, ήτοι τους Αδέμ Χατζή Αμέτ, Σαμπρή Ισμαήλ,  Λεμονιά Μπάτζιου, Λατήφ Χαλήλ, Χαγιάτ Βελή, Χεμετέ Μπαϊράμ και Οζκάν Ραΐφ, που εκλέχτηκαν ομόφωνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.