25 δραστηριοι και ενεργοι συμπολιτες μας στις ταξεις της «Κοινωνιας Πολιτων»

Οι «πορείες ζωής» των 25 νέων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Γιάννης Γκαράνης: «Mε συνέπεια, ευθύνη και πνεύμα δημιουργίας συνεχίζουμε να ενώνουμε όλες τις παραγωγικές, πνευματικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας»

Είκοσι πέντε νέες και νέους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους ανακοίνωσε την Πέμπτη η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Πολιτών». Ο κατάλογος αυτός των 25 νέων Συμβούλων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου 2023, έρχεται να προστεθεί στους τριάντα πέντε πρώτους υποψηφίους της Παράταξής που ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης «με εχέγγυά μας το έργο μας, αλλά και το όραμά μας για έναν Δήμο ισχυρό αναπτυξιακά, σύγχρονο και αποτελεσματικό, υποδεχόμαστε στην “Κοινωνία Πολιτών” άλλους είκοσι πέντε  συνδημότες μας, που συστρατεύονται αγωνιστικά μαζί μας».

Παράλληλα τονίζει πως «με συνέπεια, ευθύνη και πνεύμα δημιουργίας συνεχίζουμε να ενώνουμε όλες τις παραγωγικές, πνευματικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας και πορευόμαστε προς τη νέα θητεία με αξιοπιστία, γνώση, επάρκεια και νέα ορμή, για έναν Δήμο, όπου Όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει».

Οι είκοσι πέντε  νέοι υποψήφιοι της «Κοινωνίας Πολιτών» είναι:

Αμαραντίδης Ιωάννης

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει με την οικογένεια του στην Κομοτηνή. Ανήκει στη γενιά του «brain drain» και για επτά συναπτά έτη ζούσε και εργαζόταν στη Σουηδία, μαζί με την σύζυγο του, Χριστίνα Πέτσου, ειδικό οφθαλμίατρο και τα δύο παιδιά τους.

Στη Σουηδία εργάστηκε στην περιφέρεια (ΟΤΑ β’) (Region Jämtland) στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Τον Απρίλιο του 2023 επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου εργάζεται ως Διαχειριστής ενός Ευρωπαϊκού έργου. Φιλοδοξεί να είναι η φωνή όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις φύλου, ηλικίας, θρησκείας και αναπηρίας. Σκοπός του είναι -χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του- να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη και στη μετάβαση του Δήμου στην ψηφιακή και πράσινη εποχή. Είναι εξειδικευμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Γεωπόνος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση της Σουηδικής. Είναι, επίσης, εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης. 

Αστράκη Στέλλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη,  όπου τελείωσε το Επαγγελματικό Λύκειο Συκεών από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στην ειδικότητα «Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων». 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου παράλληλα,  παρακολούθησε Κλινικά Περιστατικά σε ιδιώτη ΩΡΛ, με εξειδίκευση  στην Μελέτη Κατάποσης – FEES. Υπήρξε  αθλήτρια  Στίβου επί 12 συναπτά  έτη στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Κατοικεί στην Κομοτηνή, που είναι  ο τόπος καταγωγής  του πατέρα της. 

Βώσου Αλεξάνδρα

Κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένη με τον αστυνομικό, Άγγελο Δημητριάδη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Είναι αγρότισσα – επιχειρηματίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Λογιστική. Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου και ενεργό μέλος των Πολιτιστικών Συλλόγων Αιγείρου και Ιάσμου.

Δροσίδη Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Γεωργία, με καταγωγή από το Σοχούμι και το Νέο Χαραμπά. Μέχρι τα 14 της χρόνια έζησε σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Έκτοτε ζει στην Κομοτηνή. Σπούδασε Νοσηλευτική στο 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Αλεξανδρούπολης, είναι Πιστοποιημένη Ειδικός στο Μακιγιάζ και ολοκλήρωσε πρόγραμμα σπουδών στην Περιποίηση και Ονυχοπλαστική Άκρων. Εργάστηκε ως Αποκλειστική Νοσοκόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και ως Νοσηλεύτρια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής και στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής. Από το 2004 εργάζεται σε Φαρμακείο της πόλης. Είναι παντρεμένη με τον Αλέκο Κιουρτζίδη και έχει τρεις γιους, τον Αλέξη 25, τον Άγγελο 23 και τον Απόστολο 14 ετών. Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες της, αλλά και η επιθυμία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Κομοτηνής αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για να είναι υποψήφια. Πιστεύει ότι οι γυναίκες οφείλουν και πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινά για να ενισχύσουν την πορεία προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον Δήμο μας.

Ζωγράφου Πέτρος

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής και πρώην Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γευσιγνωσία Α.Ε. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Διατηρεί επιχείρηση στο κέντρο της πόλης, με αντικείμενο τις κτηματομεσιτικές συναλλαγές,  τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και τη διαχείριση κοινοχρήστων πολυκατοικιών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ασφαλιστικός σύμβουλος   και εξελίχθηκε ως υπεύθυνος δικτύου της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican και Διευθυντής του καταστήματος Κομοτηνής της εταιρείας International Life. Διετέλεσε Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου» και συμμετείχε κατά το παρελθόν στα διοικητικά σχήματα της ομάδας «Σπάρτακος» των Αγίων Θεοδώρων και  «Δόξα» της Γρατινής. Το 2019 εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του αείμνηστου Δημάρχου Κομοτηνής, Αναστάσιου Βαβατσικλή. Συμμετείχε στη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Είναι εθελοντής αιμοδότης. Ως άνθρωπος της αγοράς πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μας με ομαδικότητα, δουλειά και εξωστρέφεια.

Ισμαήλ Λεβέντ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Τ.Ε. και από το 1996 μέχρι και σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Κομοτηνή. Η ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ξεκινάει το 1998, όταν πρωτοεκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής. Συνολικά έχει εκλεγεί πέντε φορές, κατά τις περιόδους: 1999-2002, 2003-2006, 2011-2014, 2014-2019 και 2019-2023. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας (2002), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2003-2004, 2013-2014), Αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ (2014-2015), Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας (2015-2017, 2019-2023). Υπηρετεί με συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί τη θεωρεί ως το σημαντικότερο μετερίζι προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών.

Ισμαήλ  Μεχμέτ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε από τη Μέση Τεχνική Σχολή με την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτων. Διατηρεί επί 20 χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στην Κομοτηνή. Είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ιωάννη Γκαράνη «Κοινωνία Πολιτών» από το 2021 μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε Πρόεδρος Σχολικής Εφορίας στο μειονοτικό  γυμνάσιο λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ», από το 2007 έως το 2018. Διετέλεσε Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Φιλίας Κομοτηνής, από το 2003 έως το 2006.

Κασικτσή Χασάν Αρήφ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι απόφοιτος της Ε.Π.Α.Θ. και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Υπηρέτησε 16 χρόνια στα Μειονοτικά Σχολεία. Σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της Ειδικής Αγωγής στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Frederick. Είναι παντρεμένος με την Χουσεΐν Σερπίλ και έχουν δύο παιδιά.

Το χρονικό διάστημα 2014-2019 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κάλχαντος του Δήμου Κομοτηνής.

Είναι:

-Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων Θράκης.

-2010 έως σήμερα: Αντιπρόεδρος του Μειονοτικού, Πολιτιστικού, Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου «Αλωνότοπος» Κομοτηνής.

-Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής.

Κεβορκιάν Ναταλία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ανκαβάν της Αρμενίας. Το 1994 ήρθε με την οικογένειά της κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κομοτηνή, όπου έκτοτε ζει κι εργάζεται. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αρμενία. Είναι ενεργό μέλος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής. Είναι χήρα και μητέρα πέντε παιδιών.

Κιορπέογλου Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Η καθημερινή του επαφή με τους ανθρώπους, λόγω του επαγγέλματος του ως ταχυδρόμος, του έμαθε να ακούει και να γνωρίζει διάφορα προβλήματα της πόλης του και της ευρύτερης περιοχής. Επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το 1993 έως και το 2000 δραστηριοποιήθηκε στα κοινά, ενώ, παράλληλα, διηύθυνε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Νομού Ροδόπης, Δημητρίου Τσετινέ. Είναι ενεργός μέλος του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Περβανά, υπάλληλο του ΕΟΠΠΥ Κομοτηνής και έχουν δυο υπέροχες κόρες, τη Βλασία, η οποία εργάζεται ως κοινωνιολόγος και την Κατερίνα, η οποία είναι αστυνομικός.

Κιοσέ Εριτζάν

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο  χωριό Κάλχας του Δήμου Κομοτηνής. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας  στον κλάδο των λογιστών.  Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και από το 2005 μέχρι και σήμερα και διατηρεί λογιστικό γραφείο στην Κομοτηνή. Από το 2007 μέχρι και το 2010 διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος  του Τοπικού  Συμβουλίου Κάλχαντος.

Από το 2010 εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών».

Έχει διατελέσει  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης & Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κοινοχρήστων Χώρων «Νέστωρας Τσανακλής» Α.Ε. και είναι μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Οικισμών του Δήμου Κομοτηνής.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Κυρίδης Δημήτρης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Είναι  παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, του Γιώργου και της Σμαράγδας.

 Έχει ειδικότητα τεχνικού ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων, δικτύων και τηλεπικοινωνιών.

Έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

 Είναι επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και συγκεκριμένα ξενοδοχειακής μονάδας στην πόλη της Κομοτηνής.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.

Είναι πρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Λάπατας Αθανάσιος (Σάκης)

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Από το 2019 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και έκτοτε ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε, ο οποίος αποτελεί επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο των ΟΤΑ και των Δήμων-μετόχων του. Χαράζει τη στρατηγική της εταιρείας και συμβάλλει σε όλα τα στάδια λειτουργίας της που αφορούν στον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την εφαρμογή και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών-κοινοτικών προγραμμάτων και δράσεων με τελικό αποδέκτη τον πολίτη.

Είναι Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε) και εκλεγμένο μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε.

Εργάζεται σε Πολυεθνική εταιρεία ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Πωλήσεων στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη και προώθηση της οικογενειακής επιχείρησης,  Entos by Sato.  Από το 2015 είναι κάτοχος διπλώματος διαιτησίας ποδοσφαίρου και τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι Διαιτητής Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Λεχούδης Κίμων

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Είναι γιος του Νεοκλή και της Βούλας Λεχούδη και αδελφός του Γιώργου. Μεγαλωμένος μέσα σε μια αθλητική οικογένεια ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, που του μετέδωσαν την αγάπη τους για την καλαθοσφαίριση. Αθλητής καλαθοσφαίρισης από μικρή ηλικία έκανε την εμφάνισή του ως βασικός παίκτης του Γ.Α.Σ. Κομοτηνής από το 1994. Σήμερα είναι Πρόεδρος -και ταυτόχρονα συμμετέχει- στην ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο της Α2 κατηγορίας.

Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος διπλώματος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην ειδίκευση Φυσικής Αγωγής και στην κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης». Διετέλεσε προπονητής αντρών στην ομάδα του Γ.Α.Σ. Κομοτηνής και του Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ». Διατέλεσε Αντιδήμαρχος Τουρισμού και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας.

Μεμίς Φεριδούν

Κατάγεται και ζει στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και από την Τεχνική Σχολή του ΟΑΕΔ. Από το 2003 μέχρι το 2010 εργάστηκε ως Ασφαλιστής και σήμερα είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στον Ήφαιστο Κομοτηνής. Διακρίνεται για την έντονη εθελοντική και κοινωνική του δράση.

Διετέλεσε:

-2005-2006: Πρόεδρος Νεολαίας Ηφαίστου.

-2011-2018: Πρόεδρος του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών «Ενόδιος Ερμής», όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να αξιοποιήσει ισχυρούς δεσμούς και δίκτυα, για να εντείνει την παρουσία και να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες των σωματείων.

-2015 μέχρι σήμερα: Πρόεδρος του Κέντρου Διάσωσης Θεματικών Συλλογών Παράδοσης και Λαογραφίας «Διασώζω», μέσω του οποίου συμβάλλει στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, όπως  το ετήσιο Φεστιβάλ Ρακοσυλλεκτών στην «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων». Αγαπάει ιδιαίτερα το άθλημα του ποδοσφαίρου, με το οποίο έχει ασχοληθεί τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως διοικητικός παράγοντας. Από το 1988 έως το 2008 ήταν ποδοσφαιριστής σε διάφορες ομάδες του Νομού Ροδόπης, (Νέο Σιδηροχώρι, Ήφαιστο, Ορφέα Κομοτηνής, Duisburg MSV, Ασώματοι Κομοτηνής, Αρριανά). Επίσης, άσκησε διοικητικά καθήκοντα στην ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΟΚ Ηφαίστου.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρακοσυλλεκτών. 

Μεχμέτ Μεσούτ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ».  Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού από το 2004 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Χασάν Σελντά. 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Αστέρι» Κομοτηνής.  Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014  εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κομοτηνής με την «Κοινωνία  Πολιτών» και στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκε για πρώτη φορά   Δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ» Δήμου Κομοτηνής.

Από το 2022 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

Μουρτίδης Ιωάννης

Γεννήθηκε στην Ξάνθη και αποφοίτησε από την επτατάξια Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Καναργιέλη και έχουν δύο παιδιά. Το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ως βιομηχανικός υπάλληλος και εν συνεχεία, ως συνιδιοκτήτης του ταχυφαγείου «Ντόναλντ». Εξελέγη σε συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διετέλεσε:

– Δημοτικός Σύμβουλος με την ανεξάρτητη «Μαχητική Κίνηση».

– Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Συμμαχία για τον Δήμο Κομοτηνής» και:

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Εθελοντισμού – Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Επένδυσης.

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος.

– Δημοτικός Σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών» και:

Αντιδήμαρχος Δόμησης και Περιβάλλοντος (2017-2019).

Από το 2019 μέχρι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών» και:

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής (2020 έως 2023).

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (2020 ως 2023).

Μουτουσίδου Ευαγγελία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, όπου  ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Προσχολική Αγωγή-Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου και στη συνέχεια Βοηθός  Κτηνιάτρου.  Έχει έναν γιο τον Παναγιώτη, 15 ετών.

Από το 2009 έως το 2019 δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι-βαφτίσεις κ.ά).

Από το 2019 εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτης στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής. Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, καθώς συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης, ως συνεργάτιδα  (Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης / Λαογραφικές Γιορτές κ.ά).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Σύμβουλος στη Δημοτικής Κοινότητα Κομοτηνής με τον συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών». 

Παρασκευούδη Αναστασία (Τούλα)

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση. Αποφοίτησε από την Πάντειο Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών-Κοινωνιολογίας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέστρεψε στην Κομοτηνή, όπου εργάστηκε διαδοχικά στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης, καθώς και στη Σχολή επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, ως καθηγήτρια Οικονομίας και Κοινωνιολογίας. Στη συνέχεια, δούλεψε στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, στον έλεγχο δαπανών και επενδύσεων. Διετέλεσε επί τριετία Γραμματέας του Νομάρχη Ροδόπη, καθώς επίσης προϊσταμένη στο Τμήμα Βιομηχανίας της Νομαρχίας. Από το 2006 υπήρξε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Νομού μας. Με τη μεταφορά της υπηρεσίας Πρόνοιας στον Δήμο Κομοτηνής, ορίζεται Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών. Το 2020 τοποθετείται Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Κομοτηνής. Από τη θέση αυτή και μετά από σαράντα χρόνια προσφοράς, συνταξιοδοτήθηκε το 2023. Είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 κι έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά και στα δρώμενα του εθελοντικού κινήματος στον τόπο μας.  

Παρμάκη Νικολέτα

Γεννήθηκε το 1996 στην Κομοτηνή, όπου και κατοικεί. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς του ιδιωτικού τομέα και πιο ειδικά στον τομέα της φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Είναι κάτοχος πτυχίου αγγλικών, καθώς, επίσης και κάτοχος διπλώματος ECDL. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ως μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ». Προσφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες της στη Βιβλιοθήκη και ταυτόχρονα, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά ηλικίας από 2-6 ετών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αποφάσισε την ενασχόλησή της για πρώτη φορά με τα κοινά του τόπου μας, έχοντας ως στόχο να αποδείξει ότι με διάθεση, όραμα και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Σκοπιανού Ελένη (Έλλη)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Ηπείρου, του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, με έδρα τα Ιωάννινα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση. Μιλάει Αγγλικά. Δούλεψε για πολλά χρόνια σε μαγαζιά εστίασης. Σήμερα εργάζεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε βρεφονηπιακό σταθμό της Κομοτηνής. Γονείς της είναι ο Νίκος Σκοπιανός και η Μαρία Σκοπιανού κι έχει έναν αδερφό, τον Στέλιο. Πιστεύει στη δύναμη του εθελοντικού κινήματος και η μεγάλη της αγάπη είναι τα παιδιά και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τζενετίδης Παρθένιος (Θέμης)

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε από το 1ο  Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα, σε διάφορες θέσεις, ως Προϊστάμενος στο Ανακριτικό Τμήμα, στο Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ιάσμου. Συμμετείχε σε πλήθος κατασβέσεων αστικών και δασικών πυρκαγιών. Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων. Το 2012 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Aντιπυράρχου. Ολοκλήρωσε επιτυχώς ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Δημόσια Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση». Διετέλεσε δικαστικός πραγματογνώμων το 2012-2013. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος για δύο συνεχόμενες τετραετίες, 2014-2019 και 2019-2023. Στην πρώτη του θητεία διετέλεσε Πρόεδρος στα Δημοτικά Σφαγεία Κομοτηνής, στη Γευσιγνωσία (Δημοτική Επιχείρηση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Είναι μέλος της  Επιτροπής «Ποιότητας Ζωής» και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι  Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. 

Τσακιρίδης Ευστράτιος (Στράτος)

Γεννήθηκε  και ζει στην Κομοτηνή. Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, όπου διετέλεσε πρόεδρος των Μαθητικών Κοινοτήτων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολήθηκε με το εμπόριο επίπλων από το 1996 έως και το 2004. Εργάστηκε, επίσης, ως προϊστάμενος του κάμπινγκ Φαναρίου από το 2008 έως το 2014. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά το 2002. Από το 2010 έως και σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών». Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος στην ανώνυμη εταιρία του Δήμου Κομοτηνής «Νέστορας Τσανακλής».

Στην τρέχουσα θητεία ήταν αρχικά Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού, Καθημερινότητας και Αναπληρωτής Δημάρχου Κομοτηνής. Τώρα είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην κατεύθυνση «Ελληνικός Πολιτισμός».

Τσιτηρίδου Σοφία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο χωριό Θρυλόριο  του Δήμου Κομοτηνής. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρεί λογιστικό γραφείο. Είναι παντρεμένη με τον Ελευθέριο Παγκοζίδη και μητέρα τριών παιδιών, του Ευκλείδη, του Ηλία και του Θωμά. Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής.  Οι προπτυχιακές σπουδές της είναι στους τομείς των Οικονομικών. Εργάστηκε για 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στα Κλωστήρια Θράκης ΑΒΕΕ ως βοηθός λογιστή.

Συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εθελοντικού χαρακτήρα.  Έχει εκλεγεί δυο φορές στο διοικητικό συμβούλιο του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ». 

Είναι άνθρωπος της προσφοράς στον τόπο της και για αυτόν τον λόγο  αποφάσισε να συμμετέχει  στις εκλογές για δεύτερη φορά. Ακούραστα συμμετέχει πάντα όπου χρειαστεί, για το κοινό όφελος.

Χαλήλ Τεφήκ Χακάν

Γεννήθηκε και κατοικεί στον οικισμό Φύλακα του Δήμου Κομοτηνής. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Σελτσούκ. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται ενεργά με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» και εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αγαπάει τον αθλητισμό και ασχολείται ενεργά μ’ αυτόν. Την περίοδο 2006-2013 έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού Φύλακα «Π.Ο.Φύλακας». Από το 2019 είναι εταίρος ομόρρυθμης εταιρείας στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.