Νεα διαμερισματα για στρατιωτικους θα χτιστουν στη Θρακη

Θα κατασκευαστούν 54 νέα συγκροτήματα των 13 διαμερισμάτων έκαστο στην Κομοτηνή και άλλες τέσσερις πόλεις της Θράκης και 13 νησιά του Αιγαίου

Στην Ορεστιάδα βρέθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη.

Σκοπός της παρουσίας του υπουργού ήταν η τελετή θεμελίωσης νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο συγκρότημα ΣΤΑΘΑΤΟΥ.

Ο κ. Δένδιας με αυτόν τον τρόπο ανακοίνωσε την έναρξη του Οικιστικού Προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προαναγγείλει από τον Ιανουάριο. Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα εγχείρημα χωρισμένο σε 4 φάσεις υλοποίησης, δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά με ακριβό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.

Περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος). Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση, θα κατασκευαστούν 54 νέα συγκροτήματα των 13 διαμερισμάτων έκαστο, δηλαδή 702 καινούργια διαμερίσματα, η ολοκλήρωσή των οποίων, υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται το καλοκαίρι του 2027.

Για την υλοποίηση των υποέργων, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτοί δημόσιοι διαγωνισμοί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α 147/08.08.2016), περί Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ).

Στις νέες κατοικίες των παραμεθόριων περιοχών, θα δίνεται δυνατότητα φιλοξενίας σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.