13 μικροφραγματα σε ολη τη Ροδοπη σχεδιαζει η Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Για να βοηθούν στο πότισμα των καλλιεργειών και την αναπλήρωση του υδροφόρου ορίζοντα

Τη δημιουργία 13 μικροφραγμάτων, τα 2 από τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, προγραμματίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ροδόπης, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί αφενός η καλλιέργεια στον κάμπο της Ροδόπης, βοηθώντας και στην αναπλήρωση του υδροφόρου ορίζοντα.

Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς επισημαίνοντας πως έχει καταστεί απαραίτητη η συγκεκριμένη κίνηση για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, και να μην χάνεται το νερό που κυλά στους ποταμούς της Ροδόπης.

Ήδη τα δύο από αυτά τα μικροφράγματα, Αγιοχωρίου και Κοσμίου, εκτιμά πως βρίσκονται σε καλό  δρόμο, γιατί δεν υπάρχουν ζητήματα με περιβαλλοντικές άδειες, ενώ θεωρεί πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα για τα υπόλοιπα 11 ώστε να υπάρχουν μικροφράγματα σε όλη τη Ροδόπη που θα μπορούν να κρατούν μέρος του νερού που κυλά από τα ποτάμια της περιοχής.

Ανάλογη λειτουργία έχουν οι αναβαθμοί βόρεια της παλιάς γέφυρας Κομψάτου, όπου έχει δημιουργηθεί ένα πρόχειρο φράγμα για να καλύψουν τις ανάγκες των αγροτών, με την πλήρη αποκατάστασή τους να προχωρά το φθινόπωρο.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις να διευθετηθεί η κοίτη του ποταμού Κομψάτου με τη δημιουργία και σε αυτόν μικροφραγμάτων  ανά 500-1000 μέτρα, τα οποία θα μπορούν να συγκρατούν το νερό για να μπορούν να τροφοδοτούν τον υπόγειο ορίζοντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.