122 χιλιαδες ευρω θα κοστισει το Φεστιβαλ Φιλιππων

Την προγραμματική σύμβαση για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ ενέκρινε η Περιφέρεια ΑΜΘ

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, του Δήμου Καβάλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφελεία», και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για το 59° Φεστιβάλ Φιλίππων ενέκρινε την Δευτέρα 27 Ιουνίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
Το Φεστιβάλ Φιλίππων είναι το αρχαιότερο του είδους του στη Β. Ελλάδα, και αποτελεί το μείζον πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού όχι μόνο για τον Δήμο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, καθώς σε αυτό παρουσιάζονται μεγάλες παραγωγές, ιδιαίτερα των κρατικών σκηνών.
 
Στο Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται εκδηλώσεις τόσο στο αρχαίο Θέατρο, όσο και σε περιοχές του Δήμου Καβάλας.
 
Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ ανέρχεται στα 112.600 ευρώ, από τα οποία 85.000 θα προέλθουν από το Δήμο Καβάλας μέσω της «Δημωφελείας» και του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από χορηγίες, έσοδα από εισιτήρια και δικαιώματα παραστάσεων καθώς και διάφορα άλλα έσοδα.
 
Τόσο το Υπουργείο, όσο και η Περιφέρεια, δεν θα συμμετέχουν χρηματικά στην διοργάνωση, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει να συμβάλλει με την υλικοτεχνική της υποδομή στην προβολή των δράσεων του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων και να καλύψει την συνδιοργάνωση δράσεων πολιτισμικού περιεχομένου που θα οργανωθούν από το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Περιφέρεια προτίθεται να ενισχύσει κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές, αρκεί να είναι χωρίς εισιτήριο, μιας και όπως έχει ειπωθεί παλιότερα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια σε εκδήλωση που έχει εισιτήρια δεν είναι δυνατό να δοθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.