100 τονους αλατιου εχει προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Σε καλό σημείο η προετοιμασία για την επερχόμενη κακοκαιρία σύμφωνα με τον Θέμη Τζενετίδη

Το θέμα της ετοιμότητας του Δήμου Κομοτηνής για την επερχόμενη κακοκαιρία, αλλά και των αρμοδιοτήτων όσο αφορά τους δρόμους εντός και εκτός πόλης, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Το θέμα έφερε στο Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος αρχικά ζήτησε να μάθει, με αφορμή τα συμβάντα στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα, αν γνωρίζει ο Δήμος ποιοι δρόμοι ανήκουν σε αυτόν, και ποιοι στην περιφέρεια, και άρα που έχει αρμοδιότητα και που όχι.

Απαντώντας ο Δήμαρχος τόνισε πως ο γενικός κανόνας είναι πως οι δρόμοι που βρίσκονται εντός της πόλης της Κομοτηνής και των οικισμών, ανήκουν στο Δήμο, και οι δρόμοι εκτός στην Περιφέρεια, παρόλο που σε αυτό υπάρχουν σημειακές εξαιρέσεις, τις οποίες διερευνούν, μιας και για τη δικαιοδοσία υπάρχουν παλιότερα Προεδρικά, ακόμα και Βασιλικά διατάγματα που την καθορίζουν, αλλά ο γενικός κανόνας που προανέφερε, συνήθως ισχύει.

Η συζήτηση από εκεί πήγε στο θέμα της επάρκειας των ποσοτήτων αλατιού, και γενικότερα της προετοιμασίας του Δήμου για την επερχόμενη κακοκαιρία, που θα πλήξει την περιοχή μας από την Τρίτη.

Απαντώντας για το θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν, σε δύο σημεία, συνολικά 100 τόνοι αλατιού, και ο Δήμος έχει το δικό της όχημα 4×4 με αλατιέρα, και έχει ακόμα δύο ιδιωτικά αυτοκίνητα εκχιονισμού με αλατιέρες.

Την ίδια ώρα, όλα τα οχήματα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία, τυχόν πτώσεις δέντρων, ενώ έχουν καθαριστεί και τα φρεάτια, με όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή για το φαινόμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.