10 εργα θα ωριμασει μεσω του Αναπτυξιακου της Οργανισμου η ΠΑΜΘ

Συνολικά 300.000 ευρώ δόθηκαν από την Περιφέρεια στον Οργανισμό, για να προχωρήσει στις διαδικασίες που χρειάζεται

Να ωριμάσει 10 έργα, και να προωθήσει απαραίτητες μελέτες που αδυνατεί, λόγω υποστελέχωσης, να υλοποιήσει η Τεχνική της Υπηρεσία, θέλει η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσα από τη σύμβαση μεταξύ της ίδιας και του «Αναπτυξιακού Οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΑΕ (ΑΝΟΡ ΑΜΘ).

Η κίνηση αυτή, με ανάλογες να έχουν γίνει ήδη από Δήμους της Περιφέρειας (όπως η Αναπτυξιακή Κ. Καραθεοδωρή στη Ροδόπη) έχει σαν στόχο την Τεχνική Διοικητική Υποστήριξη των διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα Ωρίμανσης Έργων και εκπόνησης Μελετών.

Ήδη από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκριθεί ένα ποσό 300.000 ευρώ προς τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ενώ να σημειωθεί πως μέτοχος στον Οργανισμό είναι η ΠΑΜΘ, αποτελεί όμως ένα εργαλείο επιτάχυνσης των μελετών και της ωρίμανσης έργων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, στην Αναπτυξιακή έχουν ήδη οριστεί Διευθύντρια και Διευθυντής Έργων, υπάλληλοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, που θα προχωρήσουν την διαδικασία αυτή, ενώ θα προσληφθούν ανάλογα με τις ανάγκες μελετητές για να προχωρήσουν τα έργα.

Η Αναπτυξιακή, τόνισε, θα τους δώσει μεγαλύτερη ευελιξία από την κανονική διαδικασία που κάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες, και ανάλογα με το πως θα προχωρήσουν τα 10 πρώτα έργα που θα αναλάβει, θα κινηθεί η Περιφέρεια ανάλογα, δίνοντας αν χρειαστεί και περισσότερα έργα και μελέτες.

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός παίζει το ρόλο της Τεχνικής υπηρεσίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» σημείωσε, με τη σύμβαση να περνά κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.