1 εκ. ευρω μειον στα εσοδα του Δημου Κομοτηνης λογω κορωνοιου το 2020

Η μείωση των εσόδων συνεχίζεται και το 2021

Να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών προτρέπει τους πολίτες ο Δημήτρης Πολιτειάδης

Στο 1 εκ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει η μείωση των εσόδων του Δήμου Κομοτηνής για το 2020, λόγω του κορωνοϊού, με την μείωση να αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021, ανάλογα φυσικά και με την πορεία της πανδημίας.

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, με αφορμή την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής δύο ακόμα επιστροφών χρημάτων σε καταστήματα για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι λόγω των μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών για τα συγκεκριμένα τέλη, και εξαιτίας συμψηφισμού με τα περσινά, οι περισσότεροι ή θα πληρώσουν ελάχιστα, ή θα λάβουν και χρήματα πίσω, συνεχίζει η υστέρηση στις αιτήσεις έκδοσης άδειας κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έτσι ενώ πέρυσι είχαν εκδοθεί 110 άδειες, φέτος έχουν εκδοθεί μόνο 45, και μόνο 5 αιτήσεις έχουν για επιπλέον χώρο, όπως έχουν τη δυνατότητα από το νόμο.

Που οφείλεται η μείωση

Γενικότερα λόγω κορωνοϊού και των διάφορων ελαφρύνσεων, είτε από το νόμο είτε λόγω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ο Δήμος θα δει σημαντική μείωση των εσόδων του, που για το 2020 εκτιμάται πως θα φτάσουν το 1 εκ. ευρώ.

Αυτό οφείλεται τόσο στη μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων, όσο και σε επιστροφές ενοικίων, που είχαν ήδη πληρωθεί, για καταστήματα σε ακίνητα του Δήμου που έμειναν κλειστά, επιστροφές δημοτικών τελών, αλλά και το γεγονός ότι όλες οι πληρωμές διάφορων οφειλών για τις περισσότερες επιχειρήσεις πήγαν πίσω λόγω της αδυναμίας λειτουργίας τους.

Η πλήρης οικονομική κατάσταση του Δήμου θα αποτυπωθεί στον ισολογισμό για το 2020, όταν εκδοθεί, παρόλα αυτά ο κ. Πολιτειάδης κάλεσε τους πολίτες, που μπορεί να έχουν μείνει πίσω στις οφειλές τους, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις οφειλών που τρέχουν αυτή την περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.