Ζητειται ωθηση για την εξαγωγικη δραστηριοτητα

Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» το οποίο επιδοτεί τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις

Τις εξαγωγικές δυνατότητες που μπορεί να δώσει η παρουσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις, που τώρα γίνεται ευκολότερη μέσα από τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», ανέλυσε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο Υπεύθυνος Έργου της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης σε ενημερωτική εκδήλωση στην Κομοτηνή.
 
Η συγκεκριμένη δράση, με ημερομηνία έναρξης υποβολών την 8η Ιανουαρίου 2018, αφορά στην 50% χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων και σκοπός της είναι η υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων εξαγωγικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των παραγόμενων προϊόντων τους, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται εκτός ελληνικής επικράτειας στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.
 
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ και η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ(ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), Εταίρος του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όμως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν μικρό, αν και υπάρχουν κάποιες που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τη ΔΕΣΜ-ΟΣ και έχουν ενημερωθεί για αυτή.
 
Ο κ. Αρχοντίκης σημείωσε πως στις εκθέσεις θεματικού χαρακτήρα, όπως αυτές που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, κλείνονται κάθε χρόνο σημαντικές συμφωνίες, και η συμμετοχή των επιχειρήσεων θα βοηθήσει στη διεύρυνση της αγοράς για επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν βγει ιδιαίτερα πέρα από τα σύνορα.
 
Με δεδομένη τη συρρίκνωση της Ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, όσοι θέλουν πραγματική ανάπτυξη πρέπει να προβούν σε εξαγωγές και ένας τρόπος επιθετικού ανοίγματος είναι η συμμετοχή στις εκθέσεις.
 
Οι επιχειρήσεις που είναι ήδη εξαγωγικές, που συμμετέχουν κάθε χρόνο και γνωρίζουν τη χρηστικότητα των εκθέσεων, έχουν ενδιαφερθεί πολλές φορές, και έχουν ήδη πάρει την απαραίτητη πληροφόρηση από την εταιρεία, αυτό που ήθελε να κάνει ο ΔΕΣΜ-ΟΣ με την ενημέρωση της Τρίτης ήταν να δώσει μια ευκαιρία σε επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν ακόμα σε εκθέσεις, και έχουν μια εξαγωγική δυνατότητα που θέλουν να διευρύνουν, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία της έκθεσης, όμως δυστυχώς η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.
 
«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εκθέσεις, όπως η ANUGA, όπου κλείνονται οι μεγαλύτερες συμφωνίες παγκοσμίως για την παραγωγή και την πώληση προϊόντων, και δυστυχώς οι επιχειρήσεις από τον τόπο μας δεν συμμετέχουν , ενώ θα μπορούσαν» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.