Υποθετικο το νουμερο των 60.000 επιχειρησεων που «φευγουν» για Βουλγαρια

Αναφέρει το βουλγάρικο υπουργείο Οικονομίας - Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της «μετανάστευσης» επιχειρήσεων στη Βουλγαρία

Δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στην εγγραφή ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, τέτοια όμως αναμένεται. Αυτό ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Οικονομίας απαντώντας σε ερώτηση της ηλεκτρονικής βουλγάρικης έκδοσης Club Z.
Να θυμίσουμε ότι, πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης δήλωσε πως περίπου 60.000 ελληνικές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιουνίου.

«Ενόψει της κρίσιμης κατάστασης στην Ελλάδα και της ανάγκης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του φορολογικού βάρους για τις ελληνικές επιχειρήσεις, μπορεί να αναμένεται αναμφισβήτητα αύξηση του αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες θα μετακομίσουν στη Βουλγαρία», σχολίασαν από το βουλγάρικο υπουργείο Οικονομίας και συνέχισαν «παρά την πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και τις προσδοκίες για αύξηση των εγγεγραμμένων στη Βουλγαρία ελληνικών επιχειρήσεων, προς το παρόν είναι δύσκολο να γίνει μια σωστή πρόβλεψη για τον αριθμό τους και η αναφορά των 60.000 είναι σε μεγάλο βαθμό υποθετική».

Στη Βουλγαρία ο εταιρικός φόρος είναι μόλις 10%, ενώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο συντελεστής είναι 26% και πρόκειται να αυξηθεί κι άλλο, βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, φτάνοντας το 29%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομίας, τους επόμενους μήνες μπορεί να αναμένεται μεταφορά στη Βουλγαρία της δραστηριότητας κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση σε μεγάλο βαθμό όμως αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως επεσήμανε το βουλγάρικο υπουργείο Οικονομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.